Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Három fronton harcolhat a BRSE

A bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Challenge Kupában bizonyíthat Kormos Mihály együttese.

Lényeges kérdésekben kellett döntést hozni a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE menedzsmentjének az elmúlt napokban. Az már korábban eldőlt, hogy magyar bajnokként a gárda kvalifikálta magát a Challenge Kupa küzdelmeibe, ahol a második fordulóban az osztrák bajnok SVS Post Schwechat és a TEVA - Gödöllő párharc győztesével játszik majd novemberben. Sokáig kérdéses volt a Közép Európai Liga sorsa, mivel a szlovák csapatokat kötelezte a hazai pontvadászatban való indulásra az ottani szövetség, így a korábban működő rendszer alapjaiban rengett meg. Többféle opció látott napvilágot a folytatást illetően, azonban egyik sem volt kielégítő a BRSE számára, így végül a magyar bajnokság alapszakaszában áll rajthoz Kormos Mihály együttese. 

Nem kell már sokat várni a bajnoki nyitányra, hiszen szeptember 27-én 17 órától az újonc Budaörs csapata vendégszerepel Békéscsabán, majd ezután rögtön három rangadó vár Molcsányiékra. Október 4-én hazai pályán a Vasas, 1-én idegenben a Gödöllő, majd 12-én újra a Városi Sportcsarnokban az Aluprof-TF lesz ellenfél.

A bajnokság kezdetéig számos felkészülési mérkőzés vár a lányokra. Kedden a számos szerb válogatott játékost felvonultató, Szpartak Szabadka látja vendégül a csabaiakat 18 órától. A két klub között évek óta jó kapcsolat van, a vezetők ezúttal is egyeztetnek a további együttműködésről, különös tekintettel a határon átnyúló pályázati lehetőségek tekintetében. Hétvégén Jászberényben vív három mérkőzést a BRSE egy felkészülési torna keretében. A résztvevők a bajnoki bronzérmes TEVA-Gödöllő, a többek között kubai és brazil játékosokkal erősített Nyíregyháza, valamint a szintén két külföldivel kiegészült házigazda Jászberény.

 

Galléria

Új hozzászólás