Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Szuper csabai atléták

Ismét bizonyitottak a békéscsabai felnőtt atléták, hiszen nyolc versenyző 12 versenyszámban szerepelt a Szuper Liga Döntőn.

A Magyar Atlétikai Szövetség egész éves Szuper Liga sorozatának döntőjét csodás feltételekkel rendezte hétvégén a sok világverseny-rendezéssel büszkélkedő Debreceni Sport KHT. Méltó körülmények között versenyezhetett a magyar atlétika elitje, ahova minden Szuper Liga versenyszámban az éves helyezései alapján az első 8 helyezett juthatott be. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club rangjához méltó létszámmal képviselte Békéscsabát, hiszen 11 fővel jutott el a döntőig, akik közül 8 fő állt rajthoz. Váczi Lili eredményei alapján amerikai ösztöndijat kapott, Lengyel Marianna és Marton Mercedes pedig föiskolai felvételt nyertek, és iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtak indulni a megérdemelt döntőben.

Baji Balázs a sok-sok nagy verseny közepette, kis megfázással küszködve is győzelmet könyvelhetett el 110 m-es gátfutásban. Pénteken nagy versenyt vívtak Kis Dániellel, hiszen az utolsó gát után dőlt el a verseny. Balázs összesítésben így is a Szuper Liga harmadik legjobb eredményét érte el. Szombaton kora reggel pedig már repült is egy három állomásos versenysorozatra, mely során előbb Berlinben, majd Zágrábban, pénteken pedig a legrangosabb versenyen Brüsszelben áll rajthoz. 

Gregor László 1500 m-en kitűnő, figyelemreméltó egyéni csúccsal, nagyszerű versenyzéssel lett 2. helyezett, 3:44,84-es idővel. 5000 m-en már a második körben eldőlt az első hely sorsa, hiszen a kenyai Rop Abel hihetetlen iramot diktálva szakadt el a magyar versenyzőktől.  csabai futó próbálta egy darabig tartani a ritmust, de jobbnak látta a többi magyar versenyzőre figyelni és a 12 kör megtétele után az utolsó 200 m-en nagyszerű, látványos hajrával kasszírozta be az ezüstérmet.

Kácser Zita három számban kvalifikálta magát a döntőben. Pénteken fantasztikus jó futást mutatott be a szép számú közönségnek. 1500 m-en harmadik helyen futott célba és 20 perccel ezután kitűnő egyéni csúccsal – táv közben felőrölve az ellenfeleit – fölényesen nyerte meg a 3000 m akadály versenyszámát. Szombaton magabiztos futással ezüstérmes lett 5000 m-en.

Kovács Barbara 10.000 m gyaloglásban a papírformát hozva lett ezüstérmes. Lukóczki Nárcisz súlylökésben csak 16 cm-el maradt le a dobogóról, de számára is kitűnő mérleg a negyedik hely. Tábor Miklós 1500 m-en és 5000 m-en került döntőbe, ami már önmagában is csúcs volt versenyzőnk számára, s ugyanezt mondhatom el Koléner Viktória és Kovács Róbert teljesítményéről is – összegezte a Szuper Liga döntőszerepléseket Tóth Sándor ügyvezetői és 3 versenyző felkészítésével mesteredzői minőségében is.

Galléria

Új hozzászólás