Irány a döntő!

Zsinórban 3. alkalommal jutott be a bajnokság legjobb 4 együttese közé a Békéscsabai Röplabda SE. A csabai lányok a negyeddöntő 3. mérkőzésén is legyőzték az Újpest csapatát.

A fővárosiak teremgondjai miatt az első két összecsapást a Városi Sportcsarnokban rendezték meg, ahol 2-0-s vezetésre tett szert a viharsarki együttes. A hétfői, budapesti mérkőzésen rögtön magához ragadta a kezdeményezést a BRSE, hiszen már ezen az összecsapáson le akarta zárni a párharcot. Soós Nikolették ebben a szellemben röplabdáztak, így 25-16-ra hozták az első játékrészt. A csabaiak a második szettben ott folytatták, ahol abbahagyták. Akimova vezetésével ötletes, kreatív játékot mutatott be a Csaba, így a játszma közepére már 10 pontos különbséget harcolt ki. Az Újpest cserékkel próbálkozott, de eredménytelenül, így már 2-0 volt a vendégeknek.

A 3. játékrészben utolsó esélyét lovagolta volna meg a fővárosi gárda. A szett közepén kihasználta a csabai hibákat, és 16-11-re meglépett riválisától. Ekkor azonban új erőre kapott a BRSE, így a csapatkapitány Soós Nikolett, valamint Molcsányi Rita vezérletével előbb egyenlített, majd a hajrában már nem engedte ki a kezéből az irányítást, és megnyerte a mérkőzést.

Győzelmükkel a békéscsabai lányok sorozatban harmadszor jutottak be a bajnokságban a legjobb négy közé, ahol várhatóan a Gödöllő csapata lesz az ellenfél. Az elődöntős párharc március 7-én kezdődik majd.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Fotó: Marksteiner Tibor

 

Új hozzászólás