Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Röplabda Magyar Kupa-döntő

Emlékezetes röplabda Magyar Kupa-döntőt rendeztek a Városi Sportcsarnokban. A békéscsabai lányok szoros csatában győzték le a fővárosi Aluprof-TF-et a bronzmeccsen, míg a nők fináléjában a Vasas diadalmaskodott, a férfiaknál pedig a Kecskemét szerezte meg az aranyérmet.

Majdnem telt ház és igazi kupahangulat fogadta a csapatokat a csarnokban, ahol a hazaiak számára legfontosabb mérkőzésen a 3. hely volt a tét. A csabai gárda a páratlan szettekben kiélezett küzdelemben elbukott, de a páros játékrészekben lehengerlő játékkal egyenlített, így jutottak el az együttesek a mindent eldöntő 5. szettig. Itt már nem volt megállás, a BRSE nem hagyott kétséget a felől, hogy itthon tartja a bronzérmet. A találkozó után Kormos Mihály szakmai igazgató is hangsúlyozta, a fordulat 2-1-es fővárosi vezetés után érkezett el, hiszen együttese úgy nyerte meg a 4. szettet, hogy nem aludt el a végén, így hasonló intenzitással, odafigyeléssel folytatták a játékot. Végig vitte a csapat ezt a lendületet az 5. játszmában, és felőrölte ellenfelét.

A szurkolók újra kitettek magukért, így ilyen atmoszférában nem veszíthetett a hazai hölgykoszorú. Soós Nikolett, a csabai gárda csapatkapitánya az ünneplés közben megjegyezte, már a tavalyi bronzmeccsen is hatalmas hangulat volt, de úgy, hogy mind a kétoldali lelátó megtelt, még nagyobb élmény volt játszani.

A nők döntőjében a Gödöllő gárdája csak egy szettet tudott rabolni a címvédő Vasastól, amely zsinórban 3. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát. Miklai Zsanett, az angyalföldiek csapatkapitánya a finálé után elmondta, ebben a szezonban már két mérkőzést játszottak a Gödöllővel, és mindkettőt megnyerték. Hozzátette, esélyesként jobban kezelték a kiváló hangulatot, és sokkal többet beszéltünk, és kreatívabb játékunk volt.

A nap záróakkordjaként a férfiak fináléja következett, amelyben minden benne volt, ami egy felejthetetlen mérkőzéshez kell.  A fordulatos találkozót végül az a csapat nyerte, amely egy kicsit többet tett a trófeáért, így a Kecskemét megakadályozta ellenfelét abban, hogy megnyerje sorozatban 9. Magyar Kupáját.  A győztes csapat feladója, Török Roland szerint motiváltabbak voltak, mint a kaposváriak, és már a 2. szettben kiderült, hogy itt nem nyerhet más, csak a Kecskemét.

A négyes döntő emlékezetes mérkőzéseket hozott, a csapatok igazi röplabdaünnepet varázsoltak a Városi Sportcsarnok parkettjére.

 

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Kovács Dénes

Új hozzászólás