Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kézilabda együttműködés

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a békéscsabai női kézilabda klub együttműködési megállapodást írt alá az elmúlt hétvégén. Ennek értelmében a megyeszékhely lesz az akadémia régióközpontja a jövőben.

Gávai Szonja, Tóth Sára, Walfisch Mercédesz és Kovács Anett. Pár név a békéscsabai NB I-es klub Eger elleni mérkőzésre benevezett keretéből. A mostani megegyezés azt biztosítja, hogy a jövőben még több tehetség segíti majd mind a csabai klubot, mind a magyar kézilabdát. Mocsai Lajos, a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója hangsúlyozta viharsarki látogatása során, hogy a közelmúltban elinduló akadémia már most figyelemreméltó eredményeket produkál. Jelen pillanatban az első évfolyamban 78-80 fiatal kapott helyet, akik a serdülőbajnokságban, valamint eggyel feljebb a magyar nemzeti ifjúsági bajnokságban kézilabdázik. Mind a két szakág esetében a 3-4 évvel fiatalabb csapatok a legjobb 6-ban vannak Magyarországon az NB I-es bajnokságban.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia országosan mind női, mind férfi fronton 4-4 régióközponttal működik majd. Ebből az egyik a békéscsabai lesz, hiszen egy olyan együttműködés kialakítása a cél, amelyben az erdélyi, a dél-magyarországi - Debrecen-Szeged közti viszonylatban - valamint a szerbiai területről, Bácskából is tehetséges játékosok kerüljenek Békéscsabára. Innen kevesebb hibalehetőséggel kapja meg az akadémia azokat a fiatalokat, akiket minden kereskedelmi és egyéb érdek nélkül visszaadnak majd a klubnak, amennyiben ezt igényli.

Szabó Károly, a csabai egyesület elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte, nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy a NEKA régióközpontnak választotta Békéscsabát, mindez az évek óta itt folyó utánpótlás-nevelő munka elismerése. A megállapodás mindenesetre hatalmas feladatokkal is jár a hiszen eddig csak délutáni időszakban folyt a képzés, a következő lépcsőben az lesz a legnagyobb kihívás, hogy az iskolákban a heti 5 testnevelés óra terhére, illetve a testnevelés óra felhasználásával bevezessük a délelőtti oktatást is, ami hogyha kiszámoljuk éves szinten több 100 órát jelent.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, hogy 1999 óta vesz részt a klub munkájában. Hozzátette, az önkormányzat továbbra is támogatja a klubot, és azt várja az együttműködéstől, hogy az akadémiára innen elkerülő tehetséges kézilabdázók négy év után visszatérnek, és a lila-fehéreket segítik majd a bajnokságban.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Bágy György

Új hozzászólás