Jó év a Békés megyei Katasztrófavédelemnél

A magyarországi megyék rangsorában a dobogón végzett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az összteljesítmény tekintetében. A tűzesetek száma a felére csökkent a tavalyi évben, és Tóth Tibor mérnök ezredes, igazgató szerint is a működésüket a stabil, kiegyensúlyozott működés jellemezte.

Békés megye rendőrfőkapitánya, a honvédség képviselői, útügyi szakemberek és politikusok is jelen voltak a Békés Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság hagyományos évértékelő tiszti értekezletén. Mint kiderült, az igazgatóság munkáját a stabil, kiegyensúlyozott működés jellemezte. Annak ellenére van ez így, hogy Tóth Tibor igazgató 2012 decemberében vette át az irányítást, így a tavalyi év első felében még a helyi sajátosságokkal ismerkedett. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2013-as mutatói igen pozitívak, 1214-ről a felére 611-re csökkent a tűzesetek száma, még a műszaki mentések vonatkozásában is 25%-os csökkenés mutatkozott.  Tóth Tibor hangsúlyozta, a 2012-es szervezeti átalakítások eredményei ebben az évben mutatkoztak meg, ebben az évben csökkentek a vonulások, a káresetek száma, hiszen ez a 2000-es számot sem érte el. Ehhez a hatékony megelőzési munka is nagymértékben hozzájárult.

Az értekezleten Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő beszédében kiemelte, hogy a dunai árvízi védekezésnél és a helyreállítási munkában közreműködő, Békés megyei hivatásos és önkéntes állomány, nemes tettével fontos üzenetet közvetített. A dandártábornok emellett hangsúlyozta azt is, hogy Békés megye az összteljesítmény tekintetében a megyék rangsorában dobogós helyen végzett.

A fejlődés nem csupán a teljesítmény tekintetében volt érzékelhető, hanem a beruházások tekintetében is. Megalakult a mezőberényi katasztrófavédelmi őrs, felújították a mezőkovácsházi és a szeghalmi laktanya épületet, valamint folyamatban van az igazgatóság „B” épületrészének felújítása is.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Fazekas Róbert

Új hozzászólás