Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Fény a kerékpárosoknak!

Tanyán élő időseket látogat a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. A programban olyan eszközökkel támogatják a megyeszékhelyen és környékén élő időseket, amelyek a kerékpáros közlekedésben segítik őket.

Az akció első helyszíne a Lőrinci dűlő. Jantyik Ilona már hosszú évek óta itt él. Ezért is különösen fontos, hogy rá is odafigyelnek, és ezúttal a láthatóságot segítő kiegészítőket ajándékoztak az idős hölgynek. A kapitányság munkatársai természetesen elmagyarázták, hogy miként kell használni az eszközöket, sőt segítettek is ezeket felhelyezni a kerékpárra.

Az összeállított csomag a hasznos eszközök mellett például egy leírást is tartalmaz, ami a megváltozott szabályokat foglalja össze.

- Mindenképpen el kell magyarázni nekik, hogy használni kell a világítást, fel kell venni a láthatósági mellényt, ők többnyire lakott területen kívülről jönnek, sötét van, a látási viszonyok nem ugyanazok, mint bent a városban éjszaka, ezért végig nézzük a kerékpárjaikat – mondta el Somogyiné Bencsik Szilvia, a Békéscsabai Rendőrkaptányság Baleset-megelőzési Bizottságának előadója.

Az idős asszony ugyan keveset közlekedik biciklivel, ennek ellenére például ködös időjárás alkalmával is szükség lehet ezekre az eszközökre.

- Általában a gyerekekhez megyek ki a Lencsésire, akkor ide a Gellért utcára, piacra megyek, máshova nem nagyon – árulta el Jantyik Ilona.

A rendőrség munkatársai ezután folytatták körútjukat, hiszen ezt követően Viczián Pálné fogadta a vendégeket, aki jól felszerelt kerékpárral rendelkezik, de biztos hasznát veszi az ajándékoknak.

- Örülök neki, mert már Rusz Laci, a mezőőr jelezte, hogy fognak jönni, úgyhogy örülök neki, hogy eljöttek hozzám – osztotta meg stábunkkal az idős hölgy.

A baleset-megelőzési bizottság igyekszik minél több időskorú emberhez eljutni, hiszen fontos, hogy az egyedül élő időskorúak is biztonságosan kapcsolódjanak be a közlekedésbe.

- A tanyákon élő idős emberek is fontos résztvevői a közlekedésnek, hiszen ők mindennap akár bejárnak kerékpárral, messziről jönnek, kerékpárral közlekednek, fontos résztvevői a közlekedésnek – hangsúlyozta Somogyiné Bencsik Szilvia.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai a következő időszakban is azon dolgoznak majd, hogy egyre kevesebb baleset történjen megyénk útjain.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Bucsai Ákos

 

GallériaVideó

Új hozzászólás