Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Újra Tavaszi Sportgála Békéscsabán

Immáron 35. alkalommal rendezi meg a békéscsabai atlétikai klub évente visszatérő, nagy sikerű sportgáláját. A színes vasárnapi programban ezúttal is az ország legjobb gyaloglói küzdenek meg egymással, de az igazolt és amatőr futók is összemérhetik tudásukat a különböző hosszúságú távokon.

A gála kiemelt eseménye a Gyalogló Országos Bajnokság, amely ebben az évben is magas színvonalú versenyt hoz majd a Jókai utcán kialakított 1000 méteres körpályán. Az idei esztendőben a felnőttek és a fiatalabb korosztály számára is nagy megmérettetés lesz. Czeglédi Katalin a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője kiemelte, hogy minden számban a magyar bajnoki cím a tét, ráadásul ettől az évtől kezdődően a Magyar Szuper Liga sorozat része is, tehát mindenképpen érdemes a gyaloglóknak erre a legjobb formájukat hozni. 

A nemzeti bajnokságra ebben az évben is erős mezőny gyűlik össze, a rendező klub természetesen abban reménykedik, hogy a hazai versenyzők dominálnak majd. A békéscsabaiak egyik legnagyobb reménysége Kovács Barbara, aki az utánpótlás bajnokság megnyerése a célja, a felnőttek között pedig legalább a 2. helyet szeretné magaménak tudni. A felkészülést illetően elmondta, aktív edzőtáborral melegítettek a viadalra, ami vasárnap fejeződött be. Kiemelte, összességében jól sikerült, kisebb megfázás, ami közbejött, de reméli, hogy vasárnapra jól lesz és egyéni csúcsot gyalogolhat a hétvégi megmérettetésen
 
Az országos bajnokságot követően több kategóriában is bizonyíthatnak a versenyzők, hiszen immár 20. éve futás is szerepel a repertoárban. A vállalkozó kedvű igazolt és amatőr indulók a helyszínen nevezhetnek. Czeglédi Katalin
elmondta, többek között lesz 5x1000 méteres általános iskolai futás, 3x1000 méteres családi futás, ahol mindenképp kell egy felnőtt családtagnak is szerepelnie, 3x1000méteres céges futás is lesz, miközben a tradicionális, 6000 méteres futószámok is mennek, ráadásul minden futószámot egyszerre, egy időben rendeznek, így ez ezúttal is nagyon élvezetes lesz.
 
A fesztiválon tavaly is több százan vettek részt, így idén is mozgalmas vasárnapi programra számíthatnak a kilátogatók a belvárosi bevásárló központnál megrendezendő sportgálán.
 
Szerkesztő: Kovács Dávid
 
Operatőr: Bucsai Ákos

 

Új hozzászólás