Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Az utolsó futás

27. alkalommal rendezte meg hagyományos szilveszteri futógáláját a békéscsabai atlétikai klub. Ezúttal is rajthoz álltak amatőr és igazolt sportolók is, akik több távon is bizonyíthattak az esztendő utolsó napján.

A fagypont alatti hőmérséklet sem riasztotta vissza a majdnem 900 fős mezőnyt, akiknek tagjai lelkesen készülődtek a rajt pillanataira. A szilveszteri gálára a szokásoknak megfelelően többen jelmezben érkeztek. Egy 4 fős társaság például a tini nindzsa harci teknőcöket idézte meg.

- Ez már a harmadik éve, hogy beöltözünk, szerettünk volna ebből egy hagyományt csinálni és úgy gondoltuk, hogy négyen vagyunk, illetve 4 fős jelmezekre lenne szükségünk, így a tini nindzsa teknőcök adottak voltak – fogalmazott az egyik harcos, Donatello.

A futógálára a jamaicai bobcsapat is benevezett, hiszen ők sem maradhattak ki a különleges sporteseményéből.

- Igazából nekünk szilveszterkor egy tradíció, hogy megnézzük a Jég veled című filmet, ami az egyik kedvenc filmünk, és a jamaicai bobcsapat innen ered, és úgy gondoltuk, hogy csinálunk egy remek bobot és ezzel megyünk végig a távon – árulta el a titkot Lukács Viktor, a csapat kapitánya.

A rendezvény amellett, hogy a jókedvről és a felhőtlen szórakozásról szól, lehetőséget nyújt a mozgásra az óév utolsó óráiban. A szilveszteri futógálát immár 27. alkalommal rendezték meg Békéscsabán, így immár hagyományosnak tekinthető, az esemény létjogosultságát pedig az indulók száma is alátámasztja.

- Úgy gondolom, hogy a város életében az ilyen hagyományok megőrzése az egy hatalmas dolog és mindenki odafigyel rá. Engem nagyon meglep az, hogy a -11 fokos hideg ellenére nagyon sokan vannak itt és hatalmas dolog, hogy az év utolsó napján arra hajlanak az emberek, hogy mozogjanak, és érezzék jól magukat együtt – emelte ki Tóth Sándor, a csabai atlétikai klub ügyvezető igazgatója.

A gálán ezúttal is két rajtot rendeztek, hiszen először a 3 fős családok és a 60 év felettiek indultak el, majd ezt követően az igazolt versenyzők, a bátor amatőrök és az általános iskolások versenye vette kezdetét. A rendezvény időről időre elhozza a jó hangulatot a belvárosba, erről a jelmezesek gondoskodtak, illetve azok, akik kevesebb ruhát választottak erre az alkalomra. Az óév utolsó békéscsabai sporteseményén nem a minél jobb teljesítmények kerültek a középpontba, hanem az, hogy mindenki beérkezzen a célba. Ennek ellenére Gregor László, a csabai klub élversenyzője pályacsúccsal zárta a futógálát és a 2014-es esztendőt.

 

Galléria

Új hozzászólás