Ülésezett a városi közgyűlés

Ma tartotta választások előtti utolsó közgyűlését Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete. A napirendben többek között a 2014-es költségvetési rendelet is helyet kapott.

A zárt ülésen a szokásos fellebbezési és méltányossági ügyek kerültek képviselők elé. Ezt követően a nyilvános ülés első napirendi pontjaként a testület döntött a Mackó-Kuckó Óvoda intézményvezetője vezetői megbízásának megszűntetéséről. A vezető azért kérte jogviszonyának közös megszűntetését, mert a jogszabályok alapján kedvezményes öregségi nyugdíjra jogosult.

Ezt követően a testület tárgyalt a 2014. évi költségvetési rendeletről. Vantara Gyula polgármester a téma kapcsán elmondta, az önkormányzat idén sem tervezi új adónem bevezetését és a már meglévő adók emelésére sem kell számítaniuk a vállalkozóknak. Az intézmények működése stabil és kiegyensúlyozott, a tervezett beruházások önerejének biztosítása is garantált.

A közgyűlés emellett tárgyalt a települési hulladékrendezés napirendjéről is. Mint ismeretes egy törvényi változás miatt csak 100%-ban önkormányzati cég végezheti a hulladékkezelési feladatokat. Békéscsaba önkormányzata ezért létrehozott egy vállalkozást, majd pályázati úton meghirdette a hulladékszállítási feladatok ellátást. A felhívásra egy pályázó adott be ajánlatot, az, amely jelenleg is végzi ezt a munkát a városban.

A testület döntött a Békés Airport állami tulajdonú részesedésének ingyenes megigényléséről is. Amennyiben a megállapodás létrejön, a város 85%-ban tulajdonosa lesz a repülőteret működtető cégnek, ami azt jelenti, hogy új működési irányt vezethetnek be. Tervek vannak arról, hogy nyitnak az üzleti élet, a sport, a kultúra és a honvédelem irányába is, a repülőtér nagyobb kihasználtsága érdekében.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Bágy György

Új hozzászólás