Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A fiataloknak izgalmas várakozás, a szülőknek pedig tortúra, ez az iskolakezdés.

A nyár nagy kihívást jelent a családoknak. A gyerekek elhelyezése, táborok leszervezése, napközi után kutatás, nagyobb gyermekek szabadidejének szemmel tartása. Emellett óriási anyagi teher, az iskolakezdésről már nem is beszélve.

A nyár a gyermekeknek a kikapcsolódásról, a pihenésről szól. Sokáig fent lehetnek, nem kell korán lefeküdni, nincs leckeírás. A szülők pedig arra törekednek, hogy a gyermekeiknek maradandó nyári élményeket okozzanak, miközben fontos szempont az is, hogy biztonságban tudják Őket. A tanévkezdéskor az iskola által nyújtott védelem megnyugtatja a szülőket, ugyanakkor nagy anyagi terhet ró rájuk.  A tankönyvek, taneszközök, füzetek beszerzése nem csak időt, de rengeteg pénzt is igényel. Sokan ennek dacára megpróbálják ár-érték arányban a jobb minőséget választani, tudatosan vásárolni.

- Első osztályosnak 15-20.000 körül, és nagyobbaknak 5-10.000 körül, ezek az összegek, amik jellemzőek egy gyermekre. - Mondta el Vrankóné Ködmön Katalin, az Uni-papírbolt ügyvezető-helyettese

Az első osztályosok listával érkeznek a boltokba, a nagyobbak tapasztalattal. A több gyermekes családokban többszöröződik a kiadás. A papír boltok elmondása alapján azonban, még így is a drágább termékeket választják a szülők. Járókelőket kérdeztünk, hogyan tudnak készülni az iskolára, miket tartanak fontosnak, min spórolnak.

- Időközben tehát az iskola, ahogy elkezdődik, tehát közben is vannak még beszerezni való dolgok. Utólag is pótoljuk, mert ezt előre nem nagyon lehet még tudni.

- Vannak nyílván speciális dolgok, holmik, amikre szükség van, de ezt inkább mi látjuk jobban és a gyerekek, hogy például ceruzából, radírból, ilyen apróságokból mit érdemes megvenni, színes ceruzát. Ezt tapasztalatból tudjuk csak, meg a kidobott pénz, az mindenkinek bosszúság.

A vásárlási roham augusztus végén, szeptember elején indul, sok szülő akkor tudja meg mi az iskola igénye. A papírboltok azt javasolják, kerüljük ezt el, szánjunk rá időt, hogy megnézzük, mit vásárolunk. Érdemes utána nézni, hogy milyen akciók, kuponok, kedvezmények vannak, ezzel még könnyebbé tehetjük ezt az anyagilag megterhelő időszakot.

GallériaVideó

Új hozzászólás