Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

SOS gyermekfalu: 10 család kap új otthont Orosházán.

Ezen a héten kedden, két család költöztetésével vette kezdetét az a folyamat, melyben az SOS Gyermekfalvak - battonyai gyermekfalujának 10 családja új otthont kap a megye egy másik pontján: Orosházán.

Ma Magyarországon több mint 20 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülő hálózatán és gyermekfalvain keresztül. Az SOS Gyermekfalvak idén nyáron átszervezte battonyai gyermekfaluját, közel 70 gyermek Orosházán kezdi meg az új tanévet. A költözést több szempont is indokolta.

- A nálunk nevelkedő gyermekek egyéni igénye és szükséglete, valamint társadalmi integrációja tette szükségessé, hiszen egy integrált formában történő nevelkedés sokkal jobban elősegíti a nálunk nevelkedő gyermekek önálló lábra állását és későbbi felnőtté válását is jobban segíti, hogy ha egy integrált formában történik ez a nevelkedés. - mondta el József Imre, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának projektvezetője

Az SOS Gyermekfalvak egy alapítványon keresztül pályázati támogatást nyert az integrált rendszer kiépítéséhez, így sikerült 10 ingatlant megvásárolni Orosházán, valamint a neveléshez szükséges körülményeket kialakítani. Maga a költözés egy hosszú távon előkészített folyamat volt.

- Ez az elmúlt egy év egy meglehetősen intenzív szakasz volt az SOS Gyermekfalvak életében, hiszen fel kellett készíteni a gyermekeket is és a családjainkat is, minden családnak az életében nagy kihívás a költözés, az utóbbi napok még intenzívebbek voltak, hiszen mindenki pakolt, itt az utolsó simításokat végeztük a házaknál, hogy a megfelelő körülmények várják itt a gyerekeket. - hangsúlyozta József Imre

Míg Battonyán egy izolált közösségben, a település szélén, egymás mellett lévő házakban éltek a családok, mostantól a fiatalok Orosházán önállóan, nem SOS családok szomszédságában nevelkedhetnek tovább. Eddig a 10-ből már 8 család át is költözött Orosházára, a fennmaradó kettő pedig szombaton ismerheti meg közelebbről az új otthonát.

GallériaVideó

Új hozzászólás