Felkészülési állomás – Viharsarok Kupa

A BRSE a 9 hetes felkészülésének 6. hetét egy hazai rendezésű nemzetközi női röplabda tornával zárta le, ahol az eddigi munka eredményét, az új taktikai elemek megvalósítását figyelte Sasa Nedeljkovic vezetőedző. A csapat ezzel a tornával a hazai közönség előtt is bemutatkozott.

Minden alapozás, felkészülés mércéje a későbbiekben a pályán mutatott teljesítmény és a végső eredmény. A békéscsabai női röplabda csapatnak egy fontos állomása volt a hétvégi nemzetközi női röplabda torna, ahol a megerősített nyíregyházi egyesület és a román élvonalban szereplő Lugos gárdája volt az ellenfél. Soraikban neves román, illetve amerikai és szerb játékosok játszanak, köztük a BRSE-vel bajnokságot nyert Ivana Radonjic. A hétvégi mérkőzések tükrében a jelenlegi állapotról kérdeztük a BRSE edzőjét:

- Pozitívumot láttam, hogy nagyon jó ritmusváltások történnek játék közben, blokkban, mezőnyben és nyitásban. Erre is volt helyezve a hangsúly, persze a fizikai felkészülés mögött. Ezek voltak a hangsúlyos dolgok, úgyhogy úgy gondolom, ebben a pillanatban egészen jól működünk és nagyon jó úton haladunk. - mondta el Sasa Nedeljkovic, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetőedzője

Az új igazolásokon túl az egyik nagy változás a csapatban Molcsányi Rita új-régi szerepköre. Az elmúlt évben a csapat ütőjeként jeleskedett, azonban ismét - a saját bevallása szerint magához sokkal jobban illő pozícióban – liberóként szerepel.

Jó hírként szolgál, hogy Rita ismét 100%-os állapotban van, és a hétvégén már ismét a „régi” formájában jeleskedett. A felkészülés jelenlegi fázisában, a hétvégi meccsek után értékelte az új csapat erősségeit:

- Szerintem nagyon jó a csapat egység, tényleg így, hogy napi 6 órákat vagyunk együtt az eléggé összekovácsolja a csapatot. Amikor nagyon fáradtak vagyunk, akkor is össze kell tartani, úgyhogy ez egy nagyon pozitív dolog, hogy így egyben van a csapat. Ezen kívül rengeteget szoktuk gyakorolni a védekezést úgyhogy ez ki is ütközött a felkészülési mérkőzéseken mivel magas játékosaink vannak, ezért a blokk is nagyon jól fog működni, ez által könnyebb lesz a dolgunk. - hangsúlyozta Molcsányi Rita, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület liberója

A felkészülés még javában zajlik, a Nyíregyháza és a Lugos csapata elleni mérkőzésekből sokat tanult a csapat, és sikeresen felmérték, hogy hol tartanak.

„A roppant megerőltető felkészülésnek meg lesz az eredménye”, mondta a vezetőedző, aki bízik abban, hogy a lányok szeme előtt is ugyanaz a cél lebeg, mint előtte, és mindenki kihozza magából a maximumot.

- Minden nap pozitívan és jó érzéssel érkezzenek edzésre, és az edzésen teljesíteni 101%-ot, mert csak úgy tudunk fejlődni. Meglehet, hogy ebben a pillanatban nem lesz csúcsteljesítmény, de pár hónap múlva ez a munka egy az egyben kijön. Mert amit mi edzünk, öt és fél, hat órát egy nap, ez nem fog csak úgy elmúlni, hogy ne történjen semmi. A cél a végén, hogy bajnoki döntőt és kupadöntőt játszunk - emelte ki Sasa Nedeljkovic

A bajnokság október 18-án kezdődik, amikor a Kaposvár otthonába látogatnak a lányok. Az első hazai mérkőzésen pedig a nagy rivális csapatot, az elmúlt két esztendő bajnoki ezüstérmes gárdáját, a Vasas csapatát fogadja a BRSE.

GallériaVideó

Új hozzászólás