Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A 2015-ös év sportsikerei

A 2015-ös évben szebbnél szebb sportsikereknek örülhettünk Békéscsabán. A teljesség igénye nélkül most tekintsünk vissza a legszebb pillanatokra.

A Békéscsabai Atlétikai Club 2015-ös éve fantasztikusra sikerült. Márton Anita fedett pályás Európa-bajnokságon elért aranyérme minden idők legjobb békéscsabai atlétikai eredménye lett, és a világbajnokságok történetében sem végzett még békéscsabai atléta a legjobb 4 között. Már idén megváltotta a riói olimpiára a repülőjegyét, rajta kívül még Baji Balázs gátfutónak sikerült. Mindemellett az utánpótlás is kiemelkedően teljesített: ketten is korosztályos Európa-bajnokságon vehettek részt, s született egy ifjúsági világbajnoki 5. helyezés is Szebegyinszki Richárd révén.

- Talán a kora tavasszal kezdjük, Márton Anitának győzelme az Európa Bajnokságon, az ő lökése, vagy éppen az eredményhirdetés, amit nagyon sokan megkönnyeztek Prágában meg itthon. De ugyanúgy mondhatnám a pekingi lökését a 6. sorozatban, amikor országos csúcsot lökött. Vagy lehetne sorolni nagyon sok olyan élményt – Gregor Laci óriási győzelmeit – amikor éppen ezredekkel nyert 1500 méteren vagy fedett pályán 3000 méteren. Összességében az a legnagyobb pillanat, hogy a legeredményesebb club lettünk az országban. – mondta el Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója

A békéscsabai tornászok világversenyről világversenyre utaztak. Az Európa Játékokon a 9. helyen végzett a magyar válogatott, soraiban Makra Noémivel és Böczögő Dorinával. Ugyanezen a viadalon Noémi még egy 4. helyezést is szerzett, míg Dorina Világkupa-viadalokon teljesített nagyszerűen. Még mindketten versenyben vannak az olimpiai részvételért.

- Én a világbajnokságot érzem a legszebb emléknek, amit a 2015-ös évben sikerült elérni, mert ott sikerült egyéni összetettben fináléba kerülnöm 14. helyen. Bár a versenyen összetettben rontottam, volt egy gerenda leesésem, 21. helyen végeztem, de úgy éreztem, hogy ez a verseny volt a legjobb. – hangsúlyozta Makra Noémi

Békéscsabának újra van nemzetközi szinten is jegyzett súlyemelője, Mitykó Veronika korosztályos Európa-bajnoki 6. helyezett lett lökésben, szakításban és összetettben is. Tavaly Európa-bajnoki aranyérmet, idén világbajnoki bronzérmet nyert a Speciális Olimpián, Los Angeles-ben Visznyai Dávid és Gulykás János asztaliteniszező, sőt Dávid még egy egyéni arannyal is gazdagította éremkollekcióját, mely után hatalmas tömeg fogadta őket a vasútállomáson.

A csapatsportágak tekintetében a Békéscsabai Röplabda SE újabb bajnoki címet ünnepelt, ezzel a város legeredményesebb csapata lett. A BRSE a nemzetközi kupában is kiemelkedően teljesít, veretlenek a MEVZA Kupában, ahol többek között a horvát bajnokcsapatot fektették két vállra, a CEV kupában pedig a világszinten jegyzett görög bajnok is kapitulált. Soós Nikolett emlékezett vissza a legszebb pillanatokra, kezdve a bajnoki cím megszerzésével.

- Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy úgy jött ki a lépés, hogy én tudtam megcsinálni az utolsó pontot, és ezért tényleg hálás vagyok az akkori feladónknak. Ez a tavalyi szezon volt. Az ideiből emlékezetes marad, amikor Athénban továbbjutottunk a CEV kupában. Az az utáni nap, az azt követő ünneplés, az egész, ami ott kint zajlott az örök emlék marad. – emelte ki Soós Nikolett, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület ütője

A békéscsabai labdarúgók sem tétlenkedtek, hiszen 10 esztendő után ismét feljutottak az élvonalba.

GallériaVideó

Új hozzászólás