Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Ismét győzött a Békéscsabai Előre NKSE

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda csapatának a hetedik fordulóban sikerült utoljára ponttal elhagyni a pályát, míg a vendégek négy mérkőzés óta nyeretlenek, és a kilencedik fordulóban érezhették meg utoljára a siker ízét. Így a 14 forduló igazi izgalmakat ígért.

Az NBI-es női kézilabda bajnokságban szereplő Békéscsabai Előre Női Kézilabda csapat hosszú ideje vár az idei szezon második győzelmére. Az MTK ellen elért döntetlen és a Budaörs elleni győzelem után most a nézők, és a csapat ismét együtt örülhetett.

- Mind a két csapatnak, mint egy falat kenyér, annyira szüksége volt a pontra. A Vác nagyon jól kezdte a bajnokságot, aztán kicsit hullámvölgybe került, Mi megy sajnos rosszul kezdtük, és nagyon hosszú ideig benne maradtunk. Mindenképpen szeretnénk elmozdulni erről a 11. helyről. A Vác meg nyilván szeretne felkapaszkodni. – mondta el Szabó Károly, a Békéscsabai ENKSE megbízott vezetőedzője

Az első félidő elején mindkét csapaton érződött, hogy nagy a tét, szerették volna ezen a meccsen, egymás ellen kihúzni magukat a gödörből. Ebből kifolyólag sok technikai hiba csúszott be a játékba, és a gólok is lassan születtek. 5-5-ös állásnál varázsütésre megtáltosodott az Előre, és a sorozatos váci szabálytalanságokból adódó 2 perces kiállításoknak köszönhetően a vendégek már csak 2 mezőnyjátékossal voltak a pályán, amit a csabai lányok ki is használtak: 6 gólos előnnyel fordultak az első játékrész hajrájába, amiből végül 3 maradt meg a szünetig.

A második játékrész elején, mintha egy másik békéscsabai gárda jött volna ki a pályára: bizonytalanság, zavartság látszódott a lányokon, aminek a következménye sok hiba és váci vezetés lett, a meccs folyamán először. Ekkor az edző a bal átlövő posztra behozta Walfisch Mercédeszt, aki új lendületet adott a csapatnak. Az ő percei következtek, ami mellé kapus poszton is jöttek a bravúrok, így megszületett először az egyenlítés, majd a 3 gólos vezetés is, ami ismét tűzbe hozta a közönséget. Innentől már a Békéscsabáról szólt a mérkőzés és egy magabiztos hajrával 5 gólos, 28-23-as Előre győzelemmel vonulhattak le a pályáról.

- Éppen ezért - ahogy a játék képe is mutatta – óriási küzdelem volt. Nagy taktikai csata, mind a két csapat szerintem utolsó tartalékait is. Én úgy érzem kondicionálisan utolérte magát a csapat. Szerencsére volt két hetünk felkészülni. Az elmúlt időszakban nagyon sokat beszélgettünk a lányokkal. Főleg próbáltuk őket mentálisan felkészíteni, és elfelejtetni velük, hogy nem felejtettek el kézilabdázni. Remélem, ez a győzelem tudatosítja bennük, hogy tudnak játszani és tudnak küzdeni, és közelítik már régi önmagukat. – hangsúlyozta Szabó Károly, a Békéscsabai ENKSE megbízott vezetőedzője

Szabó Károly elmondta: ez a győzelem igazi csapatmunka volt, egymásért küzdöttek, felszántották a pályát, és elhitték a csabai lányok, hogy még mindig tudnak kézilabdázni.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás