Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Gasztronómiai napot tartott a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület Békéscsabán

Gasztronómiai napot tartott a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület Békéscsabán, ahova több megyei város vezetőségét is meghívták, hogy megosszák egymással jövőbeni terveiket.

Gyáni János a klub vezetője úgy döntött, egy jó hangulatú disznótor keretein belül mondja el, hogy nagyobb odafigyelést érdemelne a Judo sport. Igaz, a városi vezetőségek mindig segítették az egyesületet, de úgy gondolja, fel kellene frissíteni ezt az olimpiai sportágat.

- Összefoglalva Békéscsaba és Békés Megye küzdősportjait, most talán olyan cipőbe jár, hogy egy kicsit elapadt. Fel kellene frissíteni, hogy az emberek és a szülők és a sportlétesítmények is jobban figyeljenek arra, hogy igen is a gyermekeknek szükségük van a sportokra. – mondta el Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE vezetője

Az ország más pontjairól is érkeztek az eseményre, többek között Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, akitől megtudtuk: korábban nem rendeztek még Békéscsabán ilyen napot, de számukra ez most egy olimpia előtti utolsó kikapcsolódás.

- Célegyenesbe fordult az olimpiai kvalifikáció. Nálunk a Judoban május 31-én záródik le az olimpiai kvalifikációs versenysorozat és a múlthéten Kubába volt a magyar válogatott, ahol az eddigi legjobb eredményt érte a magyar judo történelmében a 14 súlycsoportból 7-ben érmesek voltunk. Korábban is terveztük, hogy úgy indítjuk ezt az évet, hogy picit vidáman, picit feltöltve energiával és azért esett erre a hétvégére a választásunk, mert most nincs verseny és az olimpikonjaink közül is vannak itt és meg tudtuk hívni a hazánkban dolgozó Japán Judo edzőket is.  – hangsúlyozta Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke

A szövetség néhány ajándékkal is kedveskedett a megyei sportegyesület tagjainak és az olimpiai bajnokoknak. A szórakozáson túl, a tervekről is szó esett, melyekről Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere számolt be nekünk.

- Van egy tervünk, amelynek a tervezése most zajlik, egy multifunkcionális központot szeretnénk építeni az Id. Krisztián László Sporttelepen, amely egy olyan több edzőteremből álló komplexum lenne, ahol a küzdősportok megtalálnák a helyüket. Jelenleg Gyulán a város több tornatermében működnek, de van olyan küzdősport, amely rögzített eszközöket kíván, ilyen a judo is. Sokkal könnyebb lenne nekik, ha nem kéne edzés előtt felvenni és letenni a tatamit, hanem rögzített tatamival tudnának edzéseket tartani. Szeretnénk egy ilyen beruházással Gyulán megfelelő otthont teremteni. Ennek az egyeztetése is zajlik itt. – emelte ki Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere

A megbeszélések után, a nap zárásaként, asztalra került a várva várt disznótoros ebéd is.

GallériaVideó

Új hozzászólás