Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

3. Magyar Darts Liga forduló

A Békéscsabai Darts Sportegyesület is belevágott a 2016-os versenyszezonba. A Délkelet-magyarországi régióban immáron a 3. Magyar Darts Liga forduló következett, melyet Békéscsabán rendeztek.

Délkelet-magyarországi régió, 3 darts egyesület, számos jó kezű versenyző. Mindez egyenlő egy izgalmas Magyar Darts Liga fordulóval. Többek között érkeztek játékosok Kecskemétről, Szegedről, Tótkomlósról valamint Szarvasról is. A verseny a már jól bevált mobilállványok előtt, 33 játékos jelenlétében rajtolt el, amire többen dobogós reményekkel érkeztek.

- 9-en érkeztünk, köztük igazolt versenyzők Szegedről, és akik szabadidős versenyengedéllyel rendelkeznek, ők hárman vannak. Mindenképpen dobogós reményekkel érkeztünk, mert elég sok jó igazolt versenyző van, aki ezt képes elérni. Én is remélem, hogy valami hasonlót tudok itt teljesíteni. – mondta el  Pásztor István, a Szegedi BSE versenyzője

A létszámra való tekintettel 8 csoportba sorsolták a játékosokat. Minden csoportból a legjobb három jutott ki a főtáblára, ahol már egyenes kiesésben zajlottak a küzdelmek, így sokaknak nem volt mindegy, hogy egy hosszú út után mennyit tudnak még versenyezni, hiszen ha már itt kikapnak, akkor a versenyüknek már vége.

- Győzni jöttünk a csapatommal, 129 kilométert tettünk meg táblától tábláig – hangsúlyozta Marton Attila, a Békéscsabai Darts Sportegyesület versenyzője

A darts sportág szeretete sokakat megmozgatott, a csütörtöki versenyért Szegedről és Kecskemétről is jöttek a lelkes sportimádók.

- A darts a főszempont, az mellett nem minden más létezik, de szeretem még a K1-et is nagyon, örülök, hogy ezt megkérdezted, meg természetesen a kosárlabdát, a KTE Duna- Aszfaltnak szurkolunk, imádjuk, szeretjük a csapatot, és a Békéscsabai Darts Clubot – emelte ki Marton Attila, a Békéscsabai Darts Sportegyesület versenyzője

Az este folyamán egy dolog volt a lényeg: a darts nyilakat a kiszemelt célpontba eljuttatni és minél tovább érni a főtáblán. Ezt sokan külföldről rendelt nyilakkal teszik meg, de vannak olyan játékosok, aki saját maguk terveztettek dartsokat.

- Rátaláltam egy külföldi honlapra, ahol elküldtem egy általam kreaált szerkezeti rajzot, ők válaszoltak egy levélben, hogy el tudják készíteni. Valamint még a kis páromnak a nevét belegravíroztattam, mint egy kis kabalaként, hogy hátha segíthet az olyan helyzetekben amikor a kiszállót muszáj megdobni – tette hozzá Fehér Richárd, a Békéscsabai Darts Sportegyesület versenyzője

A magas létszám miatt hajnal 1 óra környékén kezdődtek az elődöntők, amibe két szegedi és két békéscsabai játékos jutott be. A döntőben a szegediek játékosa Gémes Ferenc magabiztos játékkal győzte le az egyik legjobb hazai játékost, Komlódi Pétert. A harmadik helyezett a BDSE színeiben induló Tyirják Attila és a Szegedi BSE csapatát erősítő Pásztor István lett. A legnagyobb kiszálló díjat a békéscsabai Komlódi Péter vitte haza 116-os kiszállóval.

GallériaVideó

Új hozzászólás