Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

39. "Békés megye év sportolója és év embere" gála

39. alkalommal nyitotta meg kapuit a Békés Megye év sportolója és az év embere gálája. Minden évben más városban rendezik az eseményt, melyet most Sarkad kapott meg. A megye legjobb sportolóit és a meghívottakat a Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme várta.

„Csak az segíthet győzelemre minket, ha annak ellenére is folytatjuk, hogy egy cseppnyi energiát sem érzünk”. Nánási Sándor főszerkesztő-kiadóvezető George Mallory idézetével nyitotta meg a rendezvényt. Több kategóriában díjazták az eredményes sportolókat, edzőiket, csapatokat. Az év edzője díjat, Tóth Sándort és Eperjesi Lászlót – a Békéscsabai Atlétikai Klub edzőit – megelőzve, Kormos Mihály, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülete tavalyi edzője kapta.

- Természetesen a magyar bajnoki cím az a pillanat mikor beütöttük az utolsó labdát. De már az is, ahogyan eljutottunk odáig. Hiszen nagyon-nagyon szépen menetelt a csapat a Nyíregyháza ellen egy gyönyörű negyeddöntőt produkáltunk, amivel éppen csak meg tudtuk verni az ellenfelet. Szép játékkal jutottunk el a fináléig, ott pedig mondom még egyszer – az, hogy Békéscsabán, 2200 néző előtt be tudtuk ütni a labdát, az biztos. – mondta el Kormos Mihály, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szakmai igazgatója

Az év férfi sportolója díjat a Békéscsabai Atlétikai Klub versenyzője, Baji Balázs kapta, akinek nem volt olyan sikeres az éve, mint az azt megelőző, inkább a tanulmányaiba fektetett nagyobb energiát. Ettől függetlenül 2015-ben olyan ingerek érték, amiért nap, mint nap örömmel kelt fel. Minden egészségesen végigversenyzett évének nagyon örül.

- Sikerült kivívni az olimpiai kvalifikációt, ami a legfontosabb volt a tavalyi évben. Úgyhogy ezt mindenképp kiemelném. Illetve mellette sikerült 7.-nek lennem a fedettpályás Európa bajnokságon, ami minden alkalommal nagy sikerenek számít. Illetve sikerült kijutnom Pekingbe a világbajnokságra, ami egy óriási élmény volt számomra, futni a madárfészek stadionban, ami az olimpia óta nagyon híres. – hangsúlyozta Baji Balázs, a Békéscsabai Atlétikai Klub gátfutója

A hölgyeknél is az atléták közül került ki a legjobb, Márton Anita személyében.

- Mindenféleképp az Európa bajnoki első helyezésem volt a legszebb pillanatom a tavalyi évben. Hiszen mégis csak a dobogó legmagasabb fokán állhattam egy Európa Bajnokságon. Egy nagyon felemelő érzés, amikor az én tiszteletemre játszották a magyar himnuszt. – emelte ki Márton Anita, a Békéscsabai Atlétikai Klub súlylökője

A gálán két békéscsabai egyesület tarolt: a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az év csapata, az év edzője, egy közönségdíjban és egy szakmai díjban részesült, míg a Békéscsabai Atlétikai Klub a legjobb férfi és női sportolói díjat, valamint egy közönségdíjat vihetett haza. Az év emberének idén Herczegné Szabó Mariannát, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete elnökét választották.

GallériaVideó

Új hozzászólás