Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Testépítítés

A testépítéssel kapcsolatban sok tévhit él az emberek fejében. Azonban sokan nem ismerik annak jótékony hatásait, továbbá azt, hogy mekkora kitartás, önkontroll és fegyelem kell egy-egy edzéshez, diétához, életformához. Békéscsabának több világsztárja is van ebben a sportágban.

Testépítés, izomformálás, diéta, kondicionálás. Ezekkel a jelzőkkel találkozhatunk, ha valaki elmegy egy edzőterembe. Békéscsabán, több helyen is megtehetjük mindezt, de nem mindenhol találkozhatunk testépítő világbajnokokkal és fekve nyomó világ kupa győztesekkel.

- Tavaly előtt megnyertem a testépítő masters világbajnokságot, Hankó Tamás tavaly fekve nyomásban megnyerte a világkupát, Kiss János világkupán testépítésben 4. lett, tehát vannak szép teljesítmények, Zsilák Szilveszter tavaly a junioroknál a világkupán három fogásban 5. lett. – mondta el Dénes József, a Fanatic Body és Fittnes Power Club testépítője.

Kiss János - vagyis a Hungarian Terminator - is testépítőként kezdett. Európa bajnokságon 4., míg fekve nyomásban kortól, súlytól függetlenül, abszolút kategóriában bajnok volt. Jelenleg erőművészként dolgozik külföldön, messze a családjától. Nem veszélytelen a munkája, hiszen ágyúval lövik meg, autóval mennek át rajta, szamuráj kard veszélyezteti a kezét, amire a nézők egytől egyig kíváncsiak.

- Minden fellépés előtt kis bemelegítés, aztán a fellépés pedig egy elég komoly igénybevétel. Akit érdekel, youtube-on van egy felvétel, hogy nagyjából mit dolgozok. Mert ez az erőművészet elég tág fogalom, ne keverjük össze az erős emberekkel, azok teljesen mást csinálnak – hangsúlyozta Kiss János, a Hungarian Terminator

Napi szinten másfél-kétórás elfoglaltságot jelent számára az edzettségi szint fenntartása. A fellépés elég komoly igénybevétel; óvatosság, erő, összpontosul nap, mint nap a produkciója alatt. Hankó Tamás 2015-ös éve nagyon jól sikerült, fekve nyomásban világkupa győztes volt tavaly.

- A tavalyi év számomra, és a csapat számára is nagyon jól sikerült. Azokra a versenyekre, amikre ténylegesen felkészültünk, ott éremmel tértünk haza. Köszönhető ez a jó felkészülésnek, köszönhető ez a jó edzőnek, kiemelném itt Dénes József munkáját. Aki néha átlendített azokon a holtpontokon, nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellettek volna. Ugye ez fizikálisan és szellemileg is értendő. – emelte ki Hankó Tamás versenyző

Mint minden sportágban, itt is alapozással kezdenek a szezon elején, majd következik a technikázás és a szellemi felkészülés, ami az egyik legfontosabb rész, hiszen testépítésben, fekve nyomásban is hatalmas súlyokkal dolgoznak, így egy apró hiba is komoly sérülést jelenthet.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás