Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Megyei Harcművész Szövetség

Megtartotta aktuális éves közgyűlését az 1984-ben alakult Békés Megyei Harcművész Szövetség, ahol 18 klub képviselői jelentek meg a megyéből. A közgyűlésen megvitatták és elfogadták az éves beszámolót, valamint meghatározták a 2016-os év feladatait.

A szövetség elnökét a Lakótelepi SE nem verseny centrikus edzésén kaptuk mikrofonvégre. Gregor László elmondta, hogy az utóbbi években megvárták a Taekwondo és a Kick-box közgyűlését, hiszen a megyei szövetség közgyűlésének egyik feladata a versenynaptár elkészítése, és azt csak akkor tudják, ha megvan a végleges, országos versenynaptár. Ez magyarázza azt, hogy a megszokottnál később, februárban tartották a közgyűlést.

- Ez egyike az országban a legrégebbi szövetségeknek, 1984-ben alakult. Az alapító mesterek Lovász György mester, Tamás József Taekwondo mester, Horváth László és jómagam voltunk. Akkor még karate szövetség néven alakultunk, majd később harcművész szövetséggé alakultunk. A Békés Megyei Sportszövetségek érdekszövetsége egyesülete keretében tevékenykedünk, amit a Marik Lászlóné, Katika vezet, és mondhatjuk, hogy oszlopos tagjai vagyunk ennek a szövetségnek is” – mondta el Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke

A megyében több hasonló harcművészeti forma is él, így több esetben a versenyrendszerben és a versenynaptár kialakításában átfedések tapasztalhatóak.

- Vannak rokon szabályrendszerek, és úgy csináljuk, hogy üres hétvégékre tesszük a programokat. Ezek mind nyílt programok, utóbbi időben, a tavalyi évtől már nem is kick-box megyei bajnokságot írtunk ki, hanem Light Contact és Semi Contact bajnokságot, és taekwondo bírókat is bevontunk a bíráskodásba. Ezt tartjuk egy követendő útnak, mert megnöveli a mozgásterünket nekünk is, növeli a mezőnyt, és több versenylehetőséget biztosít, tehát mi mindig is a nyílt versenyek mellett voltunk – hangsúlyozta Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke

Több olyan foglalkozást, csoportokat hirdetnek meg, ahova apukák, anyukák, gyerekek közösen mehetnek el, hiszen nem a verseny a központi téma, hanem az önvédelem.

 - Most itt a Békéscsabai Lakótelepi SE és a Nippon Seibukan Egyesület közös csoportját látják. Önvédelmi jellegű karatéra épül. Természetesen tudnak kick-boxosan ütni, és rúgni is, hiszen abból is készítjük őket. Olyan csoport, ami nem verseny centrikus csoport, ezt így is hirdettük meg. Ennek megfelelően anyukák, apukák járnak itt a gyerekekkel, együtt edzenek. – emelte ki Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke

GallériaVideó

Új hozzászólás