Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

BRSE-Kaposvár

Egy újabb front nyílt a szó legnemesebb értelmében vett csatában a Békéscsabai Röplabda SE háza táján: elrajtolt a magyar bajnokság rájátszása. A Békéscsaba várta a folytatást a legkedvezőbb pozícióból, hiszen veretlenül nyerte meg az alapszakaszt. A 8. helyén zárt Kaposvári alakulat lett a két nyert mérkőzésig tartó összecsapáson a BRSE ellenfele.

A majdnem 100%-os alapszakaszi teljesítmény után folytatta a küzdelmeket a BRSE a női magyar röplabda bajnokság rájátszásában. Egyedül a Vasas és az MTK csapata tudott egy-egy pontot szerezni a regnáló bajnoktól. A kaposvári alakulat már a jövő csapatát építi, így tökéletes ráhangolódás volt a címvédőnek a negyeddöntő első mérkőzése. Esélyeshez méltóan a Békéscsaba kezdte jobban a találkozót, azonban a lelkes kaposvári alakulat nem engedte el a BRSE-t. 6-2-es vezetés után 8-5-ös állással vonultak az első technikai szünetre. Amint visszatértek a pályára a csapatok, a hazai alakulat fokozatosan lépett el és magabiztosan nyerte meg az első szettet.

Ott folytatódott a második játékrész, ahol az első abba maradt. A kaposváriak nem tudtak mit kezdeni a csabai nyitásokkal, rengeteg technikai hiba tűzdelte a játékukat, így Sasa Nedeljkovic bátran nyúlt a cserékhez: Szpin Renáta után Korniss Ildikót, majd Fábián Fannyt is pályára küldte. Nem tört meg a lendület így sem és mindössze 7 pontot engedélyezett a Békéscsaba a vendégeknek.

A harmadik szettben megérezte a csapat a folyamatos terhelést, és a Közép Európai Liga final four küzdelmeinek hatása kiütközött a lányokon. A második technikai szünetig sok hibával játszott a csabai alakulat, 16-11-es állásnál nyugodtak csak meg, innentől kezdve folyamatosan elléptek és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Szerintem eléggé kimerültek voltunk, de ahhoz képest hoztuk a kötelezőt. Örülök neki, hogy ilyen szép eredményt sikerült megint elérni. Örülök neki, hogy én is pályára léphettem, és hogy mindenki játszhatott – mondta Fábián Fanny Feladó Linamar.Békéscsabai Röplabda SE

A mérkőzés elemzése előtt a vezetőedző kiemelte, hogy hatalmas elismerés jár a békéscsabai szurkolóknak, hiszen több 100 kilométert tettek meg Mariborba a Közép Európai Liga döntőjére, és szurkolásukkal igazi hazai hangulatot teremtettek.

Első játszma után sikerült egy másik felállással lejátszani a meccset. Mindegyik játékos, aki kezdte, és aki befejezte egy szép mérkőzést produkált. Látszott, hogy mentálisan fáradtak vagyunk, és igen is a pénteki és szombati MEVZA torna nagyon sokat kivett belőlünk, de elmondom még egyszer, mi ezt megszoktuk, ezért edzünk. tette hozzá Sasa Nedelikovic vezetőedző

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE

Folytatás csütörtökön, Kaposváron, ahol már a legjobb négy közé juthat a békéscsabai alakulat.

GallériaVideó

Új hozzászólás