Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

19. alkalommal rendezték meg a Békéscsaba - Arad - Békéscsaba szupermaratont

Évről-évre egyre többen akarják teljesíteni a Békéscsaba – Arad - Békéscsaba távot. Egyéniben, csapatban, vagy valamilyen eszközön. A nevezés lezárásával, örömmel jelentette be az Atlétikai Klub, hogy ismét létszámcsúcsot döntöttek. Az egyéni számot az eddigi pályacsúcstartó Steib Péter és a kilencszeres győztes Bogár János fémjelezte.

19. alkalommal gyülekeztek a kerékpárosok és a futók Békéscsabán, a Békéscsaba – Arad – Békéscsaba szupermaraton rajtjához. A versenyre illusztris vendégek is érkeztek. Genzwein Ferenc a Testnevelési Egyetem kancellárja és Szalma László az egyetem docense a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke is közreműködött a rajtoknál, Ferenczi Attila a klub elnökének és Szarvas Péter Békéscsaba polgármesterének társaságában.

Csapatépítésre is kiváló alkalmat nyújtott a rendezvény. „Másfajta” megmérettetés volt ez a táv az amatőrök és atlétáink számára, azonban egy dolog közös volt: széles mosollyal vágott neki mindenki a hosszú távnak.

- 1200 fő egy fantasztikus létszám. Majdnem ugyanennyien csatlakoznak kísérőként vagy segítőként a versenyhez úgyhogy óriási létszámot mozgattunk meg. A táv pontosan 100 km Arad főterére a megyeháza elé, és ugyanúgy 100 km holnap, ugyanezen az útvonalon vissza kell, hogy jöjjenek a versenyzők. – mondta el Tóth Sándor mesteredző, a KOPP Békéscsabai Atlétikai Klub ügyvezetője

1 nappal később már Békéscsaba főterén a beérkező kerékpárosokat és futókat színes programok ünnepelték. A kerékpárosok között is számos visszatérő versenyzővel találkozhattunk. Prekop Dávid is 2012 óta vesz részt ezen a versenyen és több, mint két hétig készültek erre a futamra.

- Nagyon jó volt, elfáradtunk, 200 km-t kellett egy huzamban letekernünk, leégtem, ahogy látható, szóval kemény volt nagyon. Nagyon meleg volt végig az egész úton. – hangsúlyozta Prekop Dávid

Találkozhattunk különleges eszközökkel is, egy velocipéd, a kerékpár elődje is megtette a távot. Gazdája a 200 km során több, mint 54.000-szer forgatta körbe a pedált ezen a távon. Nehézsége ennek a járműnek, hogy közvetlenül az első kereket hajtják meg.

- Megmondom őszintén, én már ötödjére veszek részt ezen az eseményen, nagyon tetszik. Nagyon jó a szervezés, le a kalappal a szervezők előtt. Az ami negatívum, ha lehet ilyet mondani, de végül is Magyarországon vagyunk, az az útnak a minősége. Azért is, mert én ezt jobban érzékelem, mert ez a gép tömör gumis, tehát én mindenféle apró gödröcskét észre veszek és ez teljes mértékben testemen, mint rezgés jelentkezik. – emelte ki Halápi Sándor

A kerékpárosokat és a futókat is friss gyümölcsökkel és frissítőkkel várták a célban. A kilátogató érdeklődők pedig a nagyszínpadon különböző bemutatókat ptekinthettek meg.

GallériaVideó

Új hozzászólás