Godó Panni és Petrenkó Brigitta is a felnőtt keret tagjaként kezdi meg a 2016/2017-es szezont

A jövő elkezdődött! Előremutató bejelentést tett ma a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, hiszen két saját nevelésű fiatallal kötött hosszú távú megállapodást a klub, melynek értelmében Godó Panni és Petrenkó Brigitta is a felnőtt keret tagjaként kezdi meg a 2016/2017-es szezont.

A BRSE az ország egyik vezető utánpótlás nevelő egyesülete, amely az előző évtizedben számos válogatott sportolót adott a korosztályos és a felnőtt nemzeti csapatoknak.

A 17 éves, ütő poszton bevethető, utánpótlás válogatott Godó Panni békéscsabai születésű, itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, immár 6 esztendeje tartozik az egyesület kötelékébe. Szerződéskötés után elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek veszi, hogy csatlakozhat a csapathoz, szeretné átélni azokat a sikereket, amelyeket eddig a lelátóról vagy a pálya széléről látott.

Míg a szintén korosztályos válogatott Petrenkó Brigitta 3 évvel ez előtt került a klubhoz Egerből, Nagy Attila invitálására. A 16 éves feladó az Andrássy Gyula Gimnázium tanulója, de, hogy napi több edzésen és egyéni képzésen vehessen részt, egyéni tanrenden folytatja tanulmányait. Brigi büszke arra, hogy Tálas Zsuzsival dolgozhat együtt, hiszen felnéz a csapat válogatott első számú feladójára.

Mindkét játékos része a BRSE következő három éves koncepciójának, a megállapodások erre az időtartamra vonatkoznak.

Baran Ádám a klub elnöke örömét fejezte ki, hogy az utánpótlásából újabb két fiatal kap lehetőséget, akikre további alázatos munkával, fényes jövő várhat és hosszabb távon a csapat meghatározó játékosaivá válhatnak.

"A mai bejelentés tükrözi, hogy nem máról holnapra gondolkozunk. Hosszú távon szeretnénk sikeres klubot működtetni. Az egyesület szakmai koncepciója rögzíti az alábbiakat: Széles utánpótlásbázis megteremtése. Fiatal kortól a sport, a röplabdázás megszerettetése a gyerekekkel, ennek kapcsán az egészséges életmódra nevelés, az aktív, mozgással töltött életmód megismertetése. Valamint a versenysportra kiválasztott játékosok magas szintű szakmai képzése, azaz a felnőtt és utánpótlás magyar bajnokságokon saját nevelésű játékosokra támaszkodva az ország élvonalában szerepelni.

Godó Panni és Petrenkó Brigitta szerződéskötése remek példa, hogy a felnőtt együttes kapuja nyitva áll azon fiatalok előtt, akik sokszor rengeteg lemondás árán, kemény munkával, profi sportolók kívánnak lenni, egy immár nemzetközileg is elismert egyesületben."

Sasa Nedeljkovic vezetőedző gondolatai a két játékosról:

"Mindketten jártak már hozzám reggelente egyéni képzésre az előző idényben, így testközelből figyelhettem fejlődésüket. Most megkapják a lehetőséget, hogy még előrébb lépjenek és beépüljenek a felnőtt csapatba. Lényeges, hogy Brigi és Panni nemcsak tehetségesek, hanem mentális szempontból is alkalmasak a feladatra. Rengeteget fogunk dolgozni velük, büszkén építjük a BRSE jövőjét."

Galléria

Új hozzászólás