Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Olimpiai szintet úszott Bohus Richárd

A magyar úszó válogatott sporttörténelmi sikert ért el a londoni úszó Európa-bajnokságon: nagypályás kontinensviadalokon első ízben lett kétjegyű az aranyérmek száma. A londoni olimpiát is megjárt, sokszoros magyar bajnok és rekorder Bohus Richárd is részese volt a csodának, ráadásul olimpiai szintet úszott, így ott lehet Rióban!

Egy korábbi műtétet követően négy csavarral a kezében úszott remek egyéni csúcsot és olimpiai szintet 100 gyorson a 23 éves békéscsabai versenyző, akit péntek délután köszöntött nevelő egyesülete, a Békéscsabai Előre Úszó Klub. Ricsit az Árpád fürdőben népes „fogadóbizottság” várta és ünnepelte egy egyszerű hétköznapon.

A köszöntést a klub elnöke, Kutyej Pál nyitotta meg. Elmondta, hogy nagyon szurkoltak az Európa-bajnoki szerepléshez, Büszkék Ricsire, hogy három éremmel dicsőséget szerzett a klubnak, a városnak és a hazának és szép eredményeket kívántak Rióhoz. A 23 éves békéscsabai versenyző ugyanis 45 századdal javította meg élete eddigi legjobbját, ennek köszönhetően hét századdal a riói szinten belülre került.

- Igazából nem nagyon akartam elhinni, ilyenkor mindig háromszor, négyszer lecsekkolom, hogy biztos az az idő-e, amit az én pályámon úsztam meg, meg hozzám kötődik. Mert volt már rá példa, hogy igazából felnéztem, hú de örültem neki, és aztán nem az én időm volt. Szóval most meggyőződtem és tényleg egyszerűen a lehető legnagyobb boldogság fogott el, mivel téyleg erre a szintre azért elég sokat készültem, főleg mentálisan. A sérüléseimből fakadóan igazából nem úgy nézett ki, hogy nekem ez meglehet, de hála istennek összejött aztán az 50 hát is, így nagyon boldog voltam. – mondta el Bohus Richárd olimpiai szintes úszó

Az olimpia hamarosan itt van, de addig még Ricsi előtt rengeteg munka áll. A felkészülés hamarosan elkezdődik, Szarvas János edző végig kíséri ezen a felkészülési úton, és remélhetőleg Rióba is vele tarthat majd.

- Előre láthatólag júniusban itthon készülünk, nagyon reméljük, hogy Békéscsabán lesz erre mód, mint az idő, mint a vízhőmérséklet lehetővé teszi, mert szeretne ő is itthon lenni kicsit a család körében. Június vége felé egy 3 hetes magaslati edzőtáborba megyünk el, valószínűséggel Spanyolországba. Előtte egy római versenyen fog elindulni, ahol szeretnénk 100 háton is teljesíteni az olimpiai szintet. Gyakorlatilag az olipmpiai úszás előtt 3 héttel lejön magaslatról, egy kicsit még itthon finomítás, 2 hét és utána utaznak is ki. – hangsúlyozta Szarvas János, a Békéscsabai Előre Úszó Klub edzője

Ricsi a köszöntésen egy úszómedencét formáló tortát szeletelt fel a fiatalok számára, majd a lelkes rajongóknak osztogatott autógrammokat és készített közös fényképeket a fiatalokkal. 

GallériaVideó

Új hozzászólás