Augusztus 1-jével megkezdte a felkészülést a 2016/2017-es szezonra a BRSE

Az elmúlt évek békéscsabai sikercsapata, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület augusztus 1-jével elkezdte a felkészülést az eddigi legnehezebb szezonjára.

A Békéscsabai Városi Sportcsarnokban felgyúltak a fények és a 2016-2017-es röplabda szezonban elsőször léptek a BRSE játékosai az edzéseik és mérkőzéseik helyszínére, ugyanis augusztus 1-től a Magyar Kupa győztes és regnáló bajnokcsapat lányai elkezdték a felkészülést. Kemény alapozásra lehet számítani, hiszen a szezonban több, mint 60 mérkőzés vár a csapatra.

- Persze a maximumot szeretném kihozni és azt is várom a csapattól, hogy egy nagyon jó idényt zárjunk, mint ahogy ők tavaly, tehát most már mi, így mondom. Azt szeretném, hogy majd júniusban, mikor vége lesz az utánpótlásnak is, mert én játszok ott is, elégedetten térjek haza, és elmondhassam, hogy ez volt eddigi életem legeslegjobb röplabdás éve – mondta el Ludman Réka, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület játékosa

A gárda az első edzés napján még nem volt teljes, Sara Clement repülőgépe még nem landolt Magyarországon és Szakmáry Grétát pedig vesemedence gyulladással kezelik. Az új igazolások már megérkeztek és el is kezdték a munkát a személyes- és a csapat céljainak megvalósítása érdekében.

- Egyértelműen a fejlődés volt az elsődleges cél, amiért ide jöttem. Akár látva a korábbi csapattársaimat, hogy miken mentek keresztül, hova jutottak el, azt gondoltam, hogy van bennem még valami, amit ki tud hozni Sasa. Mindenképp szeretnék fejlődni minden téren, szeretnék minél többet játszani, minél több tapasztalatot szerezni. Nyilván ezek a külföldi mérkőzések, a külföldi és magasabb szinten játszó ellenfelek, ezek tökéletesen adják majd ezt a lehetőséget. – hangsúlyozta Csengeri Petra, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület játékosa

Baran Ádám elmondta, hogy a Bajnokok Ligáján túl az elmúlt 10 év legerősebb mezőnye vár a csabaiakra a MEVZA Kupában és a magyar frontok is nagy kihívást ígérnek a csapatnak. Ehhez mérten az edzések minősége és keménysége is marad a már megszokott szinten, Csengeri Petra három szóban jellemezte azt, hogy mi vár rájuk: izzadság, könny és vér.

- Ezt már többször hangsúlyoztam az edzéseken, hogy az edzésen nekem nagyon fontos, hogy az edzés háromszor olyan nehéz legyen mint maga a meccs. Szóval az, ami történik meccs közben azt már túléltük edzés közben. Nehéz munka vár ránk, ilyen kitűzött célokat csak komoly munkával lehet elérni. Mi nem félünk a kihívástól, augusztus eleje van cél, hogy megnyerjük a magyar kupát, bajnokságot, egy final four döntő MEVZA-ban, megpróbálni közelíteni a harmadik fordulóhoz a BL selejtezőben. – emelte ki Sasa Nedeljkovic, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület vezetőedzője

A vezetőedző elmondta, hogy a keretben történtek változások, jelenleg 12-en vannak, de idén több játékosra lesz szükség, hogy ezt a megterhelő szezont mindenki, sérülés nélkül végig játsza.

GallériaVideó

Új hozzászólás