Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Ismét sporthétfőt rendeztek Békéscsaba főterén

Ismét sporthétfőt rendeztek Békéscsaba főterén. Ezúttal is több városi Sportegyesület sorakozott fel, hogy bemutassák az általuk űzött sportot a nagyközönségnek. Bemutatókkal várták a járókelőket és a bátrabbak ki is próbálhatták magukat.

A Sporthétfő elsődleges célja, hogy az egyesületek bemutatkozhassanak a járókelőknek és a lakosok láthassák, mennyi sportolási lehetőség van Békéscsabán. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület tagjai is nagy számban érkeztek az eheti Sporthétfőre, hogy még több békéscsabaival megkedveltessék ezt a sportágat.

- Bemutatjuk a városnak, hogy hogyan edzünk mi valójában és, hogy a Városi Sportcsarnok edzőtermébe milyen módszerekkel, technikákkal tudunk fejlődni és világszintű Judosokat nevelni. – mondta el Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület edzője

A mostani hétfőre Növényi Norbert is eljött. Stábunknak elmondta, minden olyan sportrendezvényt fontosnak tart, ahol közelebb hozzák a küzdősportokat a fiatalokhoz.

- Ugye ez egyéni sportág, nincs, aki helyettem megcsinálja vagy elvégezze a dolgokat, de mégis közösségi, mert nagyon fontos és kell, hogy legyen egy stáb, akik ha ott vagyok, drukkolnak. Maga a sport is olyan, beszélhetünk bármilyen sportról nem csak küzdősportról, hogy először is, ha másfél két órát ott van a gyerek, akkor biztonságban van, ráadásul helyesen tölti a szabadidejét, jó helyen van, megtanulja a higiénikus magatartást. Azt hogy a másikat szabályos keretek között kell legyőznöm és nem agresszíven hátulról leszúrni, megtanulja, hogy edzés után megkell fürödni, megtanulja, hogy kell táplálkozni és akkor már beszélhetünk is az egészséges életmódról. – hangsúlyozta Növényi Norbert, olimpiai bajnok birkózó és színész

A komoly fizikai terhelést igénylő sportok mellett helyet kapott a főtéren a sakk is, ami inkább a memóriát tornáztatja meg.

- Jó memória a legfontosabb meg koncentrált figyelem, de hát ez alakítható. Tulajdonképpen ez a sakknak a legnagyobb jelentősége is, hogy nagyon jó transzfer hatása van a többi tantárgyra is, mert megtanul tanulni, a sakkot is olyan mélységben kell tanulni, mint a többi tantárgyat játékos formában. – emelte ki Petró József, a Békés Megyei Sakkszövetség elnöke

A jövőhéten is újabb sportágakkal várják a kilátogatókat.

GallériaVideó

Új hozzászólás