Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Utolsó előtti hétfőjéhez érkezett a Sporthétfő rendezvénysorozat

Utolsó előtti hétfőjéhez érkezett a Sporthétfő rendezvénysorozat, ami ismét magas látogatói létszámot generált a Szent István térre. Most többek között a röplabdások, a kézilabdázók és a vívók mutatkoztak be a kilátogatóknak.

A labdajátékok nagyobb nézettséget vonzottak ezen a héten, mint a korábbi hétfőkön. Sokan mozogtak a ping-pong, a röplabda, a tenisz és a kézilabda körül. A Békéscsaba Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület évek óta megjelenik a sporthétfőn, akik ugyan eddig inkább fiúkkal foglalkoztak, de már vannak leány csapataik is a fiatalok körében.

- Ezt a csapat most az U12-es korosztály, illetve kicsit vegyes csapat, mert kisebbek is vannak köztük. Ők már elkezdték az edzésmunkát ebből az alaklomból, hogy ez a rendezvény van, most gyakorlatilag itt folytatják az edzést. Illetve várjuk a járókelőket, hogy bevonjuk őket ide a kézilabdába, de ezt most még nem sikerült. Úgyhogy most egymás között játszunk. – mondta el
Forczek Győzőné, a Békéscsaba Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület utánpótlás szakmai igazgatója

Erre a napra egy olyan műanyag kaput hoztak ki, amit a szivacs kézilabda bajnokságban használnak, ehhez szivacs kézilabda társul. Az előző szezon június közepéig tartott. A befejezés után két hetes edzőtábor jött, majd a júliust végig pihenték.

- Augusztus 1-től újból elkezdtük az edzéseket, nyilván van aki még elmegy nyaralni egy hétre. Természetesen elmehet a szülőkkel nyaralni, de gyakorlatilag augusztus 1-től folynak az edzések, ugyanis kötelező, muszáj elkezdeni, mert szeptember 11-én már indul a bajnokság. A Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt bajnokságokba 16 csapattal neveztünk be, úgyhogy van mit dolgozni, és van mit szerepelni. - hangsúlyozta Forczek Győzőné, a Békéscsaba Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület utánpótlás szakmai igazgatója

Ahogy korábban beszámoltunk róla, már a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is elkezdte a felkészülést a szezonra, 2 hete zajlik a munka az egyesület háza táján.

- Mával elkezdtük a 3. hetet. Ez már egy kicsit erősebb lesz, keményítünk az edzésmunkán. Hosszabb edzések várhatóak, de szerintem jól haladunk, egészen jól bírjuk ezt a terhelést, úgyhogy remélem ezután is ugyanígy bírjuk folytatni a felkészülést. – emelte ki Ludman Réka, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület játékosa

Réka elmondta, hogy élvezi a csabai közeget, itt mindenki egy kedves egyéniség, gyorsan befogadták. Békéscsaba szép helyeit is kiemelte, köztük a szökőkutakat, a tereket és a templomokat. A sporthétfő jellegű rendezvények, számára sem ismeretlenek.

- Mesélték a lányok, hogy volt itt ilyen tavaly is, gyerekekkel játszunk, megismerjük a szurkolókat személyesen, közelebbről kicsit. Beszélgetni kell majd emberekkel, Vártam egyébként, mert ez jó buli szerintem. Otthon is volt de azért ez mégis egy kisebb család, úgyhogy e miatt bensőségesebb. – tette hozzá Ludman Réka, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület játékosa

Jövő hétfő lesz az utolsó alkalom, hogy a sporthétfő keretein belül az érdeklődők közelebb kerüljenek kedvenc sportolóikhoz, vagy akár megismerjék Békéscsaba kisebb és újabb egyesületeit.

GallériaVideó

Új hozzászólás