Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Márton Anita Békéscsaba büszkesége

Békéscsaba büszkesége, a riói magyar olimpiai csapat bronzérmes súlylökője, Márton Anita a tegnapi napon Békéscsabára érkezett. A repülő egy szűk órát késett, így este fél nyolcra érkezett meg a városházára, ahol városunk elöljárói, klubtársai és pár szemfüles szurkoló jelent meg köszönteni a súlylökés magyar királynőjét.

Fiatalok, idősek egyaránt felsorakoztak ahhoz a piros, fehér, zöld vonalhoz, ami pontosan 19 méter 87 centiméter hosszú, mint a bronzérmet érő lökés. A Városháza udvarán hatalmas tapssal fogadták Békéscsaba új olimpiai érmes versenyzőjét és edzőjét.

Gratulációk közepette sétáltak végig a trikolor vonalon, és mosolyogva fogadták mindenkitől a jókívánságokat. A fogadáson Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere emlékezett vissza arra, hogy a modernkori olimpiák történelmében Anita az első magyar női versenyző, aki érmet nyert súlylökésben, míg dobó szakágban utoljára 1968-ban Mexikó városban Németh Angéla lett olimpiai bajnok gerelyhajításban. Tóth Sándor is megragadta az alkalmat, hogy üzenjen a fiatal versenyzőknek Anita sikerén keresztül.

Egyszerűen feladták, úgy sugározta az önbizalmat Anita. Tehát fantasztikusan magabiztosan versenyzett. A sportolóinknak is szánom ezt a gondolatot, hogy rettentő sok munka kell, és önbizalom kell mindenkinek, és meg tudjuk mi Békéscsabaiak is mutatni azt, hogy mi tudunk a legjobbak lenni. - mondta el Tóth Sándor ügyvezető igazgató KOPP- Békéscsabai Atlétikai Klub

Márton Anita és Eperjesi László is értékelte az elmúlt 2 hetet. Anita elmesélte, hogyan élte meg belülről a döntőt, míg Eperjesi László visszatekintett 2001-ig, amikor meglátta Anitában a lehetőséget, és elkezdték a közös munkát egészen napjainkig, amikor már egy edzésen akár 15 tonna súlyt mozgat meg. Mesélt stábunknak az elvégzett munka mértékéről és az egymásba vetett hit és bizalom fontosságáról.

Ezt másként nem is lehet csinálni, csak hogy ha egy bizalmi viszony van, mert ahhoz, hogy a versenyző elvégezze azt a munkát, amit az edző megkövetel tőle, mindenképpen bíznia kell benne. Bíznia kell a tudásában, a jóindulatában, mindenben. Szóval ez másképpen nem si működhet. Hogy hogy jutottunk el idáig? Nagyon röviden: rengeteg munkával. -tette hozzá Eperjesi László edző

Anita megosztotta velünk azokat a gondolatokat, amiket az eredményhirdetés előtt és közben a járt a fejében, amikor a fél kilós bronzérmet a nyakába akasztották.

Igazából megvallom őszintén, ott egy kicsikét meg voltam szeppenve, nagyon sokan voltak amúgy a stadionban és tényleg nagyon jól esett, hogy mindenki minket ünnepelt. Előtte nagyon sokat együtt voltam az első és második helyezettel, viszonylag sokat kellett várni az eredményhirdetésre, addigra megbeszéltük az előző napi versenyeket, igazából ezeket pörgettem át egy kicsit - emelte ki Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő KOPP- Békéscsabai Atlétikai Klub

A köszöntés végén városunk vezetői ajándékokkal lepték meg az ünnepelt párost, és a továbbiakban is sok szép sikert kívántak számukra.

 

 

GallériaVideó

Új hozzászólás