Jótékonysági futás

Futva és kerékpárral tette meg a közel 60 kilométeres távot az a 15-20 résztvevő, akik az Andor Bohóc és Csíkos Dániel futónagykövet által szervezett jótékonysági futáson indultak.

Gyuláról indult az az SOS Gyermekfalu részére szervezett jótékonysági futás, mellyel a szervezők az intézmény részére gyűjtöttek adományokat. A résztvevők reggel kilenc órakor a bemelegítés, nyújtás valamint a köszöntő beszéd után rugaszkodtak neki a hatvan kilométeres futásnak Orosházáig.

Az adománygyűjtés civil kezdeményezésre történt, a szervezőknek javarészt játékokat és tartós élelmiszereket sikerült összegyűjteniük.

- A gyulai futónagykövet társam, Csíkos Dániel szervezte, illetve egy kis csapat, akik ezt szervezték, és az a cél. hogy az orosházi gyermekfaluba vigyünk egy adományt, ami össze lett gyűjtve egyrészt Gyulán, másrészt Békéscsabán, illetve a közben áthaladó településeken ott is várunk adományokat és ezt visszük el a gyermekfaluba. - mondta el Tóth László futónagykövet

A szervezőket a táv második pihenőpontjánál, Békéscsaba belvárosában sikerült mikrofonvégre kapnunk, akik elmondták, az előzetes tervekkel ellentétben azért választották a futást, hogy nagyobb figyelmet kapjon a kezdeményezés.

- Az idén szerveztük meg először ezt a futást, további terveink is lesznek, másoknak fogjuk minden évben elvinni az adományokat, idén az orosházi SOS Gyermekfalura esett a választás. Még van előttünk legalább 45 kilométer, Gyuláról már teljesítettünk 17 kilométert. Hál’ Istennek, nagyon sok adomány összejött már, túlnyomóan Gyuláról, de Csabáról és Békésről is nagyon sok dolgot kaptunk, reméljük, hogy örülni fognak neki a gyerekek. - hangsúlyozta Csíkos Dániel futónagykövet

A futók mellett ketten egy tandem kerékpáron, Andor Bohóc pedig egy saját készítésű velocipéddel vágott neki a távnak, mellyel nem kis feltűnést keltett a kisváros lakói között.

- Ez egy saját gyártmányú velocipéd, úgy gondolom, hogy önmagáért beszél, igazából én is annyit teljesítek, mint a futók, mert ha ezzel megállok a hajtással, akkor elbillenek. Örökhajtós a sztori, úgyhogy igazából ennyit tudok. Jó duda, minden van. - emelte ki Andor bohóc

GallériaVideó

Új hozzászólás