Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedésbiztonság gyerekszemmel” elnevezésű gyermekrajz pályázatát. A Békéscsabai Rendőrkapitányság felhívására az idei esztendőben 20 óvodából és 16 általános iskolából összesen 900 pályamű érkezett. 

A Békés Megyei Könyvtárban, a napokban megrendezett megnyitóra, a Kazinczy lakótelep óvodásai egy közlekedési szabályokat bemutató műsorral készültek, majd az ezt követő köszöntőkből kiderült, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság számára is fontos, hogy a legfiatalabbak is minél hamarabb megismerkedjenek az alapvető szabályokkal. Dr. Hajdú Antal r. ezredes, békéscsabai rendőrkapitány szerint, ha a gyerekek már most tudják az elemi közlekedési szabályokat, és rajzaikból ez kitűnik, akkor nagyobb az esély, hogy felnőttkorukban elkerülik a veszélyes helyzeteket.

Az idei pályázatra nagy érdeklődést mutattak az intézmények. Az alkotásokon visszaköszönnek az iskola rendőre programok, a kerékpáros közlekedés szabályai és a gyorshajtás veszélyei. Ez is azt támasztja alá, hogy a gyerekek megfelelően elsajátítják a legfontosabb tudnivalókat, ráadásul az elmúlt időszak statisztikái pozitív eredményeket mutatnak. Somogyiné Bencsik Szilvia balesetvédelmi előadó elmondta, hogy összesen 900 darab rajz érkezett, és nagyon változatos technikákkal alkották meg a gyermekek a képeket.

A megnyitó egyben díjátadó is volt, hiszen a legszebb pályaműveket a Városi Rendőrkapitányság az ünnepségen egy ajándékcsomaggal jutalmazta, emellett a Csaba Tv különdíjakat is osztott. A képekből rendezett kiállítást a Békés Megyei Könyvtárban március 24-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Szerkesztő: Bali-Hatala Boglárka

Operatőr: Pozojevich Miklós

Új hozzászólás