Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Elnöki elismeréseket adtak át az ünnepi megyegyűlésen

Ünnepi megyegyűlést tartott pénteken a Békés Megyei Önkormányzat. Az eseményt minden évben hagyományosan az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről történő megemlékezéssel kötik össze. A megyei közgyűlés elnöke, Farkas Zoltán öt elnöki elismerést adott át a különleges alkalmon.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megyegyűlésnek ebben az évben Doboz nagyközség adott otthont. Az eseményre meghívott vendégeket házigazdaként Simon István Tamás polgármester köszöntötte. Dr. Kovács József országgyűlési képviselő ünnepi beszédében emlékeztette a jelenlévőket, hogy a 1848-49 a magyar történelem sorsfordító időszaka volt.

A Békés Megyei Önkormányzat az elmúlt évben újra szabályozta a megyei elismerések átadásának rendjét. Idén első alkalommal adták át az Elnöki elismerés kitüntető díjakat. Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke  kiemelte, hogy öt olyan embert jutalmaznak, aki a közfeladat ellátásában, a közszolgálatban hosszú évtizedeken keresztül kiváló munkát végeztek. Véleménye szerint az ünnep és maga az elismerés együtt teszik méltóvá a forradalomra való visszaemlékezést.

A mentőszolgálattól díjat kapott Dr. Bumbera József mentőszervezet vezető főorvos, aki negyven éven keresztül vezette a megyei szervezetet. A főorvos a közelmúltban elhunyt, a jelenlévők 1 perces néma főhajtással emlékeztek rá. Az Elnöki elismerés kitüntető díjat a nevében Gyebnár József, a békéscsabai állomásvezető mentőtisztje vette át. A második elismerést az egészségügy területéről Fiszter-Fábián Krisztina, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház osztályvezető főnövére kapta. Az ünnepségen díjjal jutalmazták a rendvédelem területéről Hudák Pál r. ezredest, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettesét. Az ezredes munkája során kiemelt helyen kezeli a közlekedésbiztonsági helyzet javítását, a közterületi szolgálat hatékonyságának emelését.

A negyedik díjazott Maczek Szilárd tűzoltó őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő volt, aki a Körös Mentőcsoport vezetőjeként a 2013-as árvízkor Pilismaróton irányította a védekezési feladatokat. Az oktatás területéről kimagasló szakmai tevékenységének elismeréséért, példaértékű oktató-nevelő munkájáért díjazták Zseák Sándornét a Széchényi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatóhelyettesét. Az elismerések átadását követően az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeit a dobozi általános iskolások elevenítették fel ünnepi műsorukban.

A műsort követően az ünnepi megemlékezés a Közösségi Ház előtti téren folytatódott, ahol Dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Simon István Tamás, a település polgármestere közösen leplezte le az 1848-49-es forradalom és szabadságharc dobozi nemzetőreinek és honvédjeinek emlékére állított táblát. A megyei önkormányzat megemlékezésének végén a hagyományoknak megfelelően a hős tiszteletére és az ünnepi megyegyűlés emlékére elültettek egy tölgyfát az utókornak, és felavatták a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár külső falán elhelyezett emléktáblát.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Bágy György

Új hozzászólás