Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mozgás a főtéren

Utolsó előtti hetéhez érkezett a Sporthétfő programsorozat. Békéscsaba főterén ezúttal judo, párbajtőr bemutatókat, illetve labdajátékokat próbálhattak ki az érdeklődők. Azoknak, akik eddig lemaradtak erről, a jövő héten még egyszer alkalmuk nyílik kilátogatni a sporteseményre.

 

Ha hétfő, akkor Sporthétfő Békéscsabán a Szent István téren! Ebben az évben június 19-én kezdődött a programsorozat, mely augusztus 21-én zárul majd, így jövő héten hétfőn nyílik utoljára alkalom a közös sportolásra. Ezen a hétfőn nyolc egyesület mutatta be magát a nagyközönségnek. Az egyik sportág, amit kipróbálhattak az érdeklődők, az a vívás volt.

 

Megyesi István

edző

Alföld Vívó Akadémia Békéscsaba

 

 „Kilehet próbálni. Van kifejezetten bemutatókra szóló felszerelésünk, ami tulajdonképpen mindenféle különleges ruha és különleges tudás nélkül kipróbálható csak így ösztönből, ami az emberben benne van. Illetve meg lehet nézni azokat a felszereléseket, kézbe lehet fogni, fel lehet próbálni, amit a versenyzők is viselnek. És hogyha valaki kedvet érez, akkor szeretettel várjuk a Sportcsarnok melletti vívó terembe. Hogyha valaki le akar jönni ott is biztosítjuk neki, hogy úgy mond, élesbe kipróbálja a párbajtőrt.”

 

A sportprogram keretein belül lehetőség nyílik, hogy az emberek megismerkedjenek Békéscsaba sportolási lehetőségeivel, kipróbálják magukat egy-egy sportban és információkat szerezhessenek róla.

 

Matuska Zsolt

utánpótlás szakág vezető

Jaminai SE

 

 „ Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, hiszen itt az emberek számára is kis betekintést kaphatnak, illetve kapnak, és ugye most éppen itt vannak a híres röplabda labdázóink is mellettünk és ugye nem minden nap találkozik, ilyen személyisége kell az utca hétköznapi embere. Úgyhogy nagyon jó pozitív dolog.”         

 

Nagyobb nézettséget vonzott a tenisz, a futball vagy a röplabda, de a küzdősportok sem maradtak ki ezen a hétfőn. Judo bemutatókat és különféle küzdőtechnikákat láthattak az érdeklődők.

 

Gyáni Amanda

 

 „Melegítéssel kezdünk, aztán technikákat gyakorlunk, úgy 1-1,5 órán keresztül aztán meg küzdelem, állás és földharc.

 

  • Van valami kedvenc elemed vagy bármi ezzel kapcsolatban?
  •  
  • Hát most szerintem hiába mondom így a technikát, de a kaszáló csípő.”

 

Mint megtudtuk, sokan azért hagyják abba ezt a sportot, mert nem mindenki bírja a fájdalmat, a nagy eséseket. Jó tanács, hogy aki a judozni szeretne, először nézzen meg egy edzést, próbálja ki és csak utána döntsön.

GallériaVideó

Új hozzászólás