Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rally versenyautó a Sporthétfőn

Idén utolsó alkalommal rendezték meg a Sporthétfő elnevezésű családi programot Békéscsabán, ahol az érdeklődők többek között olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a szablyavívás vagy a karate, illetve láthattak görhokey meccset és terep rally versenyautót is.

 

2016 év végén alakult Békéscsabán az első jégkorong egyesület. Ilyenkor, a nyár folyamán számukra nagyon nehéz a felkészülés a szezonra, hiszen nincsen megfelelő jégfelület, ahol gyakorolni tudnának. A Sporthétfő remek lehetőség arra, hogy a gyerekek felhúzzák a mezt és görhokeyzzanak ez kicsit, ami ugyan hasonlít a jégkoronghoz, de leginkább csak külsőségeiben. Az egyesület jelenleg felnőtt csapat nélkül az utánpótlás beindításán fáradozik. Ez remekül működik, hiszen az első évben még csak két-, idénre azonban már három utánpótlás csapata lesz a Csabai Farkasoknak. 2017 elején a klub három jégkorongtornát is rendez Békéscsabán.

 

Kiss Roland

sportigazgató

Csabai Farkasok

 

„Lesz jövő év elején, januárba, februárba három torna korosztályos torna, egy u8-as egy u9- es és egy u 12-es. A jégkorongon kívül mindféleképpen szeretnénk a korcsolyázást is, tehát nem csak a jégkorongra szeretnénk kihegyezni ezt a nevelést, hanem a korcsolyázásra is. A jeges sportokat szeretnénk is meghonosítani Békéscsabán. ÉS amint lehetőségünk nyílik akkor egy nagy pályának a létrehozása.”

 

A jégkorongozók mellett elsétálva egy különleges versenyautóhoz érkeztünk. Bizonyára sokak számára meglepő az, hogy Békéscsabán tereprally egyesület is létezik, ami négy éve alakult és legfőbb célja, hogy a fiatalokat is bevonja az autósportba.

 

Kaposi Zoltán

vezető

GTA motorsport

 

„Négy éve alakultunk és versenyzünk különböző autókkal, itt van mögöttem az egyik egy kisebb kategóriás. A fiatalokat próbáljuk bevonni. A fiammal megyünk most és lesz még egy versenyünk azon fogunk indulni. ÉS vannak kisebb nagyobb próbálkozásaink, hogy a fiatalokkal megismertessük ezt a sportágat.”

 

Kaposi Zoltán, fiával versenyez együtt, aki még vezetni csak három hónapja kezdett, hiszen akkor szerezte meg a jogosítványt. Bence azonban előtte is sok versenyen részt vett, de akkor még csak úgy, mint navigátor. A jövőben pilótaként is szívesen kipróbálná magát.

 

Kaposi Bence

tag

GTA Motorsport

 

„Mentünk versenyre és még nem vezethettem, mert még nem volt jogosítványom, most ugye megvan és én szeretnék vezetni és édesapám fog navigálni nekem.”

 

Mivel ez volt a legutolsó Sporthétfő ebben az évben, így majd csak jövő júliusban találkozhatnak a főtéren Békéscsaba sportegyesületeivel az érdeklődők. Aki mégis tájékozódni szeretne a helyi sportszervezetekről, az megteheti a békéscsaba.hu weboldalon.

GallériaVideó

Új hozzászólás