Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Toughest Firefighter Alive

A legerősebb tűzoltók versenyét ismét Orosházán rendezték meg. A számos akadályból álló pálya a több éve szolgálatot teljesítő tűzoltókat is megizzasztotta.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az „Őrizd a lángot” alapítvány közösen rendezte meg Orosháza főterén a 2017. évi TFA Nemzetközi Tűzoltó Sportbajnokságot. A rangos versenyre Magyarország valamennyi megyéjéből és további 5 országból érkeztek versenyzők.

 

Tóth Tibor tű. dandártábornok

igazgató

Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

„Kanadából indult és hódította meg a világot, eljutott Magyarországra is. Magyarországon kezdetekben Budapesten került megrendezésre a verseny mindig. Majd 4 évvel ezelőtt úgy döntött az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetése, hogy az orosházi pályázatot akceptálja és így Orosházára került, most már 4. alkalommal rendezzük meg így ezt a versenyt.”

 

A kétnapos rendezvényen olyan hétköznapi feladatokat kell teljesíteni a versenyzőknek, mint például átjutni egy palánkon, motorháztetőt felfeszíteni, fát fűrészelni vagy éppen nehéz tárgyakat cipelni. Ezekkel a kihívásokkal a tűzoltók versenykörülmények között tudják képességeiket, kitartásukat és leleményességüket kamatoztatni.

 

Kosznovszki István

c. tű. törzszászlós

 

  • -A tűzoltók ugye minden nap benne vannak, de ezen kívül még hogyan készülsz fel erre a versenyre?

 

„Hát próbálsz ilyesmi gyakorlatokat végezni, ami ezekhez a feladatokhoz hasonló. De aztán amúgy a többit meg úgy hozza az élet magától.”

 

  • -És mit vársz most ettől? Hogy fog sikerülni?

 

„Hát a tavalyihoz nem tudom hasonlítani, mert ez egy kicsit gyorsabb pálya, ahogy mondják a többiek. Hát tavaly összejött egy hatodik hely a negyven év fölötti kategóriába, hát valahol azzal már elégedett lennék idén is.”

 

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ismét a városban rendezték meg ezt a színvonalas versenyt. A pályázatot jövőre is benyújtják, és bíznak abban, hogy újra ők láthatják vendégül a legerősebb tűzoltókat.

 

Dávid Zoltán

polgármester

Orosháza

 

„És azt gondolom, hogy ez csak tovább fog folytatódni és hát nem hiszem, hogy ez Orosházáról elkerülne, vagy nagyon remélem, hogy ez Orosházán fog mindig maradni. Hisz itt kelt életre és innen fog azt gondolom egyre-egyre színvonalasabb és egyre több országnak a tűzoltóinak a bevonásával megtörténni ez a fantasztikus verseny.”

 

A látványos versenyen kívül még számos programmal várták az érdeklődőket. Voltak különböző szakmai bemutatók, gyermekprogramok, a bátrabbak pedig ki is próbálhatták magukat tűzoltóként.

GallériaVideó

Új hozzászólás