Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

III. Magyar Értékek Napja

Ebben az évben is - és immár harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Magyar Értékek Napját. A kétévente életre hívott eseményen, szellemi- és tárgyi örökségeink között, számos Békés megyei érték is megmutatja majd magát.

 

Magyarország kormánya fontosnak tartja, hogy a lakosok megismerjék kulturális nemzeti értékeinket, hogy azok ne merüljenek a feledés homályába. Ennek érdekében 2012-ben törvényt is hoztak, hogy minden megye, falu és város gyűjtse össze ezeket az értékeket, így biztosítva azok fennmaradását az utókor részére.

 

Dr. Pesti Imre

elnök

Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége

 

„Szerintem 2 fontos oka is van annak, hogy eme rendezvény megszültetett, egyrészt létrejött egy törvény 2012-ben, amely arra késztette a falvakat, megyéket és az országot, hogy gyűjtse össze az értékei. Szerintem ezeket be kell mutatni. Másrészt pedig a világ is kíváncsi arra, hogy milyen értékekkel rendelkezünk. Ezeket az értékeket a világnak is be kell mutatni, hiszen ma egy nemzet teljesítménye legyen az tudományi, legyen az kulturális rendkívül fontos egy nemzet megítélésében. Az elengedhetetlen, hogy felmutassa a saját teljesítményeit.”

 

Az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor szerint - aki a rendezvény egyik fővédnöke is - Békés megyében kifejezetten jó az értékfeltáró munka, amit az is alátámaszt, hogy megyei-, gyulai diákok nyerték meg  elmúlt tavasszal a Kárpát-medencei vetélkedőt.

 

Lezsák Sándor

alelnök

Magyar Országgyűlés

 

„Gyulai diákok nyerték tavasszal a Kárpát-medencei vetélkedőt és elvittük a diákokat egy ilyen hungarikum túrára. Voltunk Herenden, Kaposmérőn, Kassai Lajosnál, Pécsett a Zsolnai negyedben, voltunk a Pálosoknál, aztán Szegeden a Paprika Múzeumban, aztán Szőregen, majd pedig Kiskunhalason a csipkeházban és a diákokkal beszélgetve érzékeltem azt, hogy ott a megyében nagyon komoly az értékfeltáró mozgalom.”

 

A rendezvényen a szellemi- és tárgyi örökségek mellett számos program, zenei és tánc előadások, hungaricum játszóház és mesterség-bemutatók várják majd a közönséget szeptember 9-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtt.

GallériaVideó

Új hozzászólás