Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Köszöntötték Bohus Richárdot Békéscsabán

A Budapesti úszó VB 4x100-as férfi gyorsváltójának bronzérmes tagját, Bohus Richárdot köszöntötték Békéscsabán. 

 

Bohus Richárd teljesítménye elengedhetetlen volt az óriási sikerhez, a 4x100-as gyorsváltó új országos csúcsához. Ricsi a hatodik helyen ugrott medencébe az utolsó 100 méterre és a harmadikként csapott célba. A történelmi sikerhez hozzá tesz az is, hogy ebben a versenyszámban magyarországi csapat még soha nem szerzett érmet sem olimpián, sem pedig világbajnokságon.

 

Szarvas János

edző

Békéscsabai Előre Úszó Klub

 

„Én úgy gondolom, a hazai pálya előnyét élvezték, abszolút az egyik legjobb indok erre. Mindazonáltal, hogy várható volt a jó szereplés, hiszen már a magyar bajnokságon ezt a fiúk megmutatták, hogy nagyon jó eredményre képesek, nagyon közel egyformát tudtak úszni, de igazán már az 5. hely a döntőbe jutás nagyon nagy fegyverténynek számított, azt hiszem magyar váltó ennek soha közelében nem volt és a 4x100-as fiú gyorsváltó az az egyik királya az úszásnak.”

 

Bohus Richárd minden amerikai versenyzőnél jobbat úszott a mezőnyben és megtudtuk azt is, hogy a felkészülés mellett másra is oda kellett figyelnie. A fiatal úszó elmondta, hogy van egy olyan technikai, taktikai trükk, hogy a hullámot meg lehet lovagolni és ő ezt rutinosan kihasználta, így az amerikai versenyzők hullámára fel tudott feküdni, ami szinte húzta magával.

 

Bohus Richárd

úszó

 

„Nekem ugye az volt a legfurább, amikor beértem és rosszul nyúltam be és amikor felnéztem, akkor Dominik meg a Nádni ölelgették egymást és mondtam már az előbb is, én azt hittem, hogy hatodikok lettünk vagy ötödikek. Ölelgetik egymást, biztos jó volt, de biztos nem kimagaslóan, azt hittem akkor ordibálnának vagy valami és akkor megfordultam és egy kicsit….nem tudom ezt, hogy leírni, igazából nem is bírtam felfogni, hogy egy 3-as jelent meg ugye a magyar váltó mellett és ugye harmadikok lettünk, utána viszont tényleg az elkövetkezendő pár nap az abszolút eufória volt.

 

A köszöntés során Szarvas Péter polgármester is gratulált a fiatal bronzérmesnek. Bohus Richárd részletesebb élménybeszámolóját későbbi magazinműsorunkban láthatják.

GallériaVideó

Új hozzászólás