Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Hazatértek atlétáink

Óriási, világra szóló sikert értek el idén nyáron a csabai atléták. Márton Anita súlylökő és Baji Balázs gátfutó a londoni világbajnokságon egyaránt a dobogóra tudott állni. Hazaérkezésük alkalmával köszöntötte őket a békéscsabai atlétikai szövetség, az önkormányzat sportbizottsága, valamint Hanó Miklós alpolgármester.

 

A 28 éves, állatorvosként praktizáló csabai sportoló az első magyar futó, aki világbajnokságon érmet tudott szerezni. Már önmagában a döntő óriási is bravúr lett volna, ugyanis öt kilométernél rövidebb távon ezt megelőzően harminc ével ezelőtt volt a legutóbbi magyar finalista. Nem kisebb siker Márton Anita világbajnoki dobogója súlylökésben. Bár kisebb meglepetés, ugyanis Anita 2015 óta minden világversenyen valamilyen érmet szerez. 19 és fél méteres lökése ezúttal ezüstérmet eredményezett.

 

Tóth Sándor

ügyvezető igazgató

Békéscsabai Atlétikai Klub

 

„Anita lökése tudjuk, hogy Londonban…kapaszkodott föl.”

 

A Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke dr. Ferenczi Attila szerint az egész város rendkívül büszke lehet versenyzőinkre. Az ilyen eredmények után más klubok is szívesen a soraikban tudnák a kiváló versenyzőket, de a Klopp atlétikai Klub eltökélt abban, hogy megtartsa az atlétákat.

 

dr. Ferenczi Attila

elnök

Békéscsabai Atlétikai Klub

 

„A város számára…ösztönzést tud nyújtani ehhez.”

 

Baji Balázs gátfutó és Márton Anita súlylökő a magyar atlétika 12. és 13. világbajnoki érmét szerezték, amivel örökre beírták magukat a sport történelem könyvébe. Mivel mindketten fiatal sportolók ezért a jövőben még rengeteg kiváló eredményt érhetnek el, amivel tovább öregbíthetik Békéscsaba jó hírét is.

GallériaVideó

Új hozzászólás