Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A jövő biztonsága

Gyomaendrődön mutatták be a "Jövő biztonsága" elnevezésű innovatív mintaprogramot. A projektet a végzős középiskolások számára dolgozták ki, amelynek segítségével a fiatalok megismerhetik a társadalombiztosítás szerepét és az öngondoskodás jelentőségét.

Társadalombiztosítás, öngondoskodás és nyugdíj. Ezek a kifejezések azok, amelyeket a fiatalok nem használnak, hiszen egyelőre nincs rá szükségük, pedig már most fontos, hogy ismerjék és átlássák az élet ezen területeit is. Ehhez nyújt segítséget az úgynevezett Jövő biztonsága projekt, amely kifejezetten a végzős középiskolásokat szólítja meg. Dávid Ferenc a Magyar Pénzügyi–Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesületének TB Ellenőrzési elnöke szerint ugyan hazánkban kötelező tb létezik, nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogyha nem válik biztosítottá, hogyan lesz jogosult egészségügyi szolgáltatásra, hogyan, miként fog alakulni a nyugdíj számára, és ezek mind-mind olyan fontos kérdések, amelyek a középiskolások számára egy új dolgot jelenthetnek.

A diákok összesen 3 alkalommal találkoznak majd a program szakembereivel. Ezeken az órákon nem a jogszabályokról és a különböző paragrafusokról lesz szó, hiszen a gyakorlati alkalmazásra és a mindennapi életre helyezik a hangsúlyt. A kezdeményezés egyik alapvető célja, hogy közérthetően adják át a fiatalok számára a boldogulásukhoz szükséges információkat. Kepenyes András a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerületének megbízott igazgatója elmondta, hogy amikor a fiatalok a munka világába csöppennek, legtöbbször erről a területről rendelkeznek a legkevesebb információval, így ezt a területet kell erősíteni. Az eseményen jelen volt Dankó Béla, országgyűlési képviselő is, aki szerint fontos, hogy a végzős diákok megismerkedjenek az élet azon területeivel, amely az ő biztonságukat és tájékozottságukat szolgálja.

A Kner Imre Gimnázium végzős tanulói hamarosan bővebben is megismerkednek a programmal, amely során interaktív órák várják a diákokat, de többek között totót is kitölthetnek majd, amiben a nyugdíj és a társadalombiztosítással kapcsolatban mérhetik fel ismereteiket.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Fazekas Róbert

Új hozzászólás