Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Csabai atléta küzd az olimpiáért

Kialakult, hogy ki az a 43 magyar atléta, aki részt vehet az Ifjúsági Olimpia Európai Kvalifikációs versenyen.

A versenyt május 30. és június 1. között rendezik Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A csapat kijelölését hosszas tanácskozások előzték meg Lengyák György utánpótlás referenssel, a szakági referensekkel és több érintett edzővel.

Az IAAF szigorúan szabályozza, hogy Európából melyik számban hányan kvalifikálhatják magukat az Ifjúsági Olimpiára, és bizonyos versenyszámokban csak egy-két hely jut az öreg kontinensnek. A nemzetközi erőviszonyok függvényében a csapat nagy részének a bakui verseny lesz az idei fő nemzetközi megmérettetés.

Természetesen azért akad több olyan atlétánk is, aki azzal a céllal indul Azerbajdzsánba, hogy ott kvótát szerezzen az augusztusi Ifjúsági Olimpiai Játékokra. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club atlétája, Novák Natália neve is az utazók között szerepel. Tóth Sándor mester tanítványa 800 m-en indul a magyar válogatott tagjaként, így ő is harcol a 2014 augusztusában, Nanjingban megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiai részvételért. 

 

Galléria

Új hozzászólás