Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Ajándékozási szokások

Az ünnepekkor sok mindenkit elkap a karácsonyi láz, és akkor nincs megállás az ajándékok vásárlása terén. Manapság egyre nagyobb hangsúly kap, hogy az ajándékozás idején mikor, kinek, mit és mekkorát illik, „kell” adni barátainknak, szeretteinknek. 

Valóban sok minden változott meg azóta, hogy kétszáz éve egy leány még semmit sem fogadhatott el egy fiatalembertől, kivéve ha a jegyese volt. Ajándékozni azt jelenti, hogy kilessük valakinek a legtitkosabb vágyát, s azt – tőlünk telhetően – megkíséreljük valóra váltani; kitaláljuk, mivel okozhatnánk neki örömet és azt a valamit megszerezzük számára. Közben arra is gondolunk, hogy amit ajándékozunk, az egyrészt ne legyen nyomasztó hatású a nagyigényűségével, drágaságával, másrészt ne legyen olyan jelentéktelen sem, hogy értéktelenségével sértően hasson. Ezért manapság egyre kevésbé népszerűek a kézzel készített ajándékok, de még mindig van néhány olyan ember, aki ezzel lepi meg szeretteit.

Stábunk az egyik nagy békéscsabai játéküzletet kérdezte arról, hogy az autók, a babák és szuperhős figurák mellet idén melyik a legnépszerűbb játék karácsonykor, valamint, hogy ilyenkor az emberek megveszik-e a drágább ajándékokat.

Karácsonykor tehát nem feltétlenül az a legmegfelelőbb ajándék, amelyik a legdrágább. Sokszor azok okozzák a legnagyobb örömet, melyeket mi magunk készítünk el és szívből jönnek.

GallériaVideó

Új hozzászólás