Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Ajándék visszaváltás

Karácsony után sok ajándék kerül vissza a vásárlás helyére, hiszen a méretben nem megfelelő- vagy nem tetsző ajándékokat általában visszavisszük és beváltjuk valami másra. Azonban fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen jogaink vannak az ajándék visszaváltásakor.

Karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor ajándékokkal halmozzuk el szeretteinket, azonban előfordulhat, hogy valami oknál fogva nem megfelelő a karácsonyi meglepetés.  Ha egy terméket az ünnepek után vissza szeretnénk váltani, akkor tisztában kell lennünk, hogy hibás és hibátlan áru visszaváltása esetén milyen jogaink vannak, illetve, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak a boltban-, illetve a  web-áruházból történő vásárlás esetén. A bolti vásárlásnál kezünkbe foghatjuk, megnézhetjük a terméket, még az online rendelésnél csak egy képen láthatjuk, hogyan is néz ki a megvásárolni kívánt árucikk.

Az online vásárlás alkalmával általában olcsóbban vásárolhatjuk meg a terméket, a kínálat itt ugyan szélesebb, de mindezek mellett nagyobb kockázattal is jár. Fontos, hogy ne csak a termékről, hanem a vállalkozásról is tájékozódjunk, hiszen ha problémánk van, csak így fogjuk tudni, hogy kinek és hova küldjük vissza a megvásárolt portékát. Mindig, minden esetben olvassuk el az általános szerződési feltételeket, hiszen abban minden fontos információ le van írva, amire a későbbiekben szükségünk lehet.

A web-áruházak eltérhetnek a jogszabályi előírásoktól, de csak a vevő előnyére. Ilyen például az, hogy a kereskedő 14 napnál több időt biztosít a termék visszaküldésére. Ha vitába keverednénk a vállalkozással, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy a békéltető testületekhez tudunk fordulni, melyek elérhetőségéről az interneten tájékozódhatunk.

GallériaVideó

Új hozzászólás