Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

országos bajnokság

A csabai gátfutó magabiztosan diadalmaskodott a 119. felnőtt országos bajnokságon.

A székesfehérvári viadalon Baji Balázs 13,36 másodperces idővel jutott a fináléba 110 méter gáton, amit hátszélben futott, majd ezt követően a papírformának megfelelően győzött az ikarusos Kiss Dániel előtt, így megvédte címét.

Örülök a futásoknak, nyilván jobban örültem volna, ha hivatalos az előfutamban elért időm, a két futás jó főpróbája volt az Európa-bajnokság előtt. Az előfutam így is nagyon jólesett, sikerült a saját ritmusomban hibátlanul végigmenni a gátak felett. Örültem a 13,36 másodperces időmnek, csak sajnos a hátszél a megengedettnél kicsit erősebb volt. Nem volt szerencsénk, a döntőre megfordult a szél, így csak annak örülhetek, hogy ismét bajnoki címet szereztem - értékelt Baji Balázs.

Pénteken Székesfehérváron elkezdődik a 119. atlétikai magyar bajnokság.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy 2007 után lesz ismét ob Székesfehérváron. Hozzátette, a magyar atlétika legfontosabb versenyére kerül sor a hétvégén, amelyre 290 férfi és 255 női egyéni nevezés érkezett. A rendezés kapcsán megemlítette, hogy az ob a nemzetközi szakmai program változását követve lesz háromnapos és az időrendet is ennek megfelelően állították össze, ennek megfelelően minden versenyszámban lesz selejtező és döntő is. Gyulai Miklós a rendező Alba Regia Atlétikai Klubról elmondta: olyan atlétikai élet folyik Székesfehérváron, amelyekre a magyar atlétika a következő években biztosan alapozhat.

Az elmúlt hét végén rendezték meg az úszók idei felnőtt országos bajnokságát. Az eseményen rajtkőre lépett több utánpótlás korú versenyző a Békéscsabai Előre Úszó Klubból, akik eredményesen szerepeltek.

Debrecenben rendezték meg a nyílt felnőtt úszó magyar bajnokságot, amelyre több országból is érkeztek versenyzők, többek között az olasz és lengyel teljes válogatott is vízbe ugrott. Ennek köszönhetően sok számban nehéz volt a döntőbe kerülni, még nehezebb a dobogóra felállni.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzői igen értékes pontszerző helyeken végezetek, mind egyéni mind váltó számokban.
Egyéniben Hajtman Tamás szerepelt a legjobban, aki több számban is a legjobb nyolc magyar között végzett, illetve a váltószámokban is erősítette a csabai csapatot. 50 méteres pillangóúszásban a 6., 100 méteren az 5. helyen végzett, míg 50 m gyorsúszásban a 8. helyet szerezte meg

Kiváló eredmények a budapesti Ikarus pálya  Szuper Liga versenysorozat és Senior Országos Bajnokságon.

Példamutató felkészüléssel és kiváló versenyzéssel Adorján László edzőnk a Senior OB 1500 m-es sikfutás versenyszámában a 6o év felettiek korosztályában aranyérmet szerzett.

Molnár György a klub egykori edzője a 65 évesek korosztályában ismét aranyérmet szerzett kiváló futásával.

A Magyar Szuper Liga ifjúsági versenysorozatában 800 m-en a fiúknál és leányoknál is egyéni csúccsal és jó taktikával begyűjtötték az aranyérmet Tóth Sándor tanitványai. Nagy Zsolt versenyző egyéni csúccsal és jó taktikával száguldott be elsőként a célba. 

A leányoknál a kétszeres országos bajnok, válogatott Novák Natália magabiztos hajrával szerezte meg a győzelmet.
A felnőttek Szuper Liga versenysorozatában ismét folytatódtak a békéscsabai sikerek: