Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

világbajnokság

Szeptember 15. és 23. között Jesolóban utánpótlás kick-box világbajnokság lesz. A sportág történetében először a tavalyi budapesti felnőtt vb-n fordult elő, hogy mind a hét szakág versenyeit egy helyen és időben bonyolítsák le. Most a fiatalok vb-jét is így rendezik, várhatóan 3-4 ezer nevezéssel. Válogatottjaink száz fő feletti létszámban versenyeznek Olaszországban, ahová különleges felkészülést maguk mögött tudva utaznak el.

Kick-boxban kétévente van utánpótlás vb, ahol kadet1 (10-12 évesek), kadet2 (13-15) és junior (16-18) korosztályokban avatnak bajnokokat. Ez a fiatalok legnagyobb világversenye, ráadásul az egyes versenyszámokban országonként ketten indulhatnak.

A Magyar Kick-box Szakszövetség fő célja minden tekintetben elősegíteni az utánpótláskorúak felkészülését. Az MKBSZ immár harmadik éve támogatja anyagilag a közös edzőtáborokat, mert tudják, hogy a feltörekvő nemzedék számára mennyire fontos ez a verseny – hangsúlyozta Király István, az európai és a magyar szövetség alelnöke.

Riminiben 55 ország közel 2000 nevezője között harcolnak a Békés megyei versenyzők.

Több országból vízumproblémák miatt nem jött versenyző. Viszonylag nagy létszámú csapattal jöttek a mexikóiak, ismét itt vannak Madagaszkárból, s a korábbi évektől jóval nagyobb számban képviselteti magát India. S ha a földrészeket tekintjük a kick-box sportban, az európaiak legnagyobb riválisai, a tengeren túliak – USA, Kanada, Brazília – komoly erőt képviselő utánpótlás válogatottal képviselteti magát.

Jövő héten Riminiben rendezik a junior és kadet kick-box világbajnokságot. A Békéscsabai Lakótelepi SE harcosai számára a felkészülés utolsó hetében már csak a legjobb forma finomítása a feladat. A Madách utcai Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermében összesen nyolc szőnyegen zajlott az edzés, immár a világverseny előtti célegyenesben. Pár nappal a nagy megmérettetés előtt Debreczeni Dezső vezetésével azon dolgoznak a versenyzők, hogy a lehető legtökéletesebb állapotban várják a vb-t.

- Mindent megtettünk annak érdekében, hogy felkészültek legyenek a gyerekek. Az egész nyarat erre áldozták fel, edzőtáborokban vettünk részt. Azt hiszem mindenki elérkezett arra a szintre, hogy azt mondhassam, jó formában van a csapat. Még a mentális felkészítés nagyon fontos, hogy ilyenkor, a gyerekek átérezzék a súlyát, hogy hova is utaznak, és hogyha ez egyben lesz, akkor beszélhetünk arról, hogy tényleg felkészültünk – hangsúlyozta Debreczeni Dezső a Békéscsabai Lakótelepi SE vezetőedzője.

A K-1 200 méteres váltó tagjaként győzött a gyomaendrődi versenyző a moszkvai felnőtt gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon.

Tótka Sándor személyében egy Békés megyei szakosztályban, a gyomaendrődi Körös Kajak SE-ben versenyző fiatalért szoríthattunk, aki a felnőtt Eb-n egyes hajóban, az U23-as világbajnokságon kettesben, most pedig a K-1, 200 méteres váltóban kapott lehetőséget. Dudás Miklós, Hérics Dávid és Nádas Bence társaságában a világbajnokság befejező fázisában indult. A második előfutamot simán nyerték és jutottak be a fináléba, ahol meggyőző fölénnyel győzték le az üldöző francia és brit csapatot.

A váltóban az olimpiai pontszerző, a vb-n a 200 m-es döntőről lemaradó Dudás korelnöknek számít a maga 23 évével, ugyanis Hérics 21, Tótka 20, Nádas pedig 18 éves.

Szeptember elején az olaszországi Rimini ad otthont az Utánpótlás Kick-box Világbajnokságnak. Békés megyéből népes mezőny indul a rangos versenyen, a Békéscsabai Lakótelepi SE csapata már gőzerővel készül a megmérettetésre.

Debreczeni Dezső vezetőedző koordinálja az 5-6 fős csapatokat a Mester Klubban, ahol már gőzerővel zajlik a munka, hiszen komoly feladat előtt állnak a fiatalok. A magyar válogatott már június elején összeállt, amelyben népes Békés megyei küldöttség kapott helyet. Az országos bajnokság utáni pihenőt követően már a kemény edzéseké volt a főszerep.

- Július első hetében mintegy három hétig futó edzéseken vettek részt a versenyzők, állóképesség fejlesztés volt a fő cél, és most pedig itt vagyunk a második szakaszban, ahol inkább erősítő jellegű feladatokat látunk el – hangsúlyozta Debreczeni Dezső vezetőedző.