Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

atlétika

A 100 méteres futópálya felújítása a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub és a Békéscsaba 1912 Előre SE közös pályázatából jöhetett létre. A beruházás több szempontból is szükséges volt, mind a sportklubok, mind az önkormányzat szerint.

A fejlesztéshez szükség volt a két klub közötti együttműködésre, hiszen az ötletgazda Békéscsabai Atlétikai Klub nem rendelkezik a TAO támogatáshoz szükséges hozzáféréssel, ellenben a Békéscsabai 1912 Előre SE igen, ők pedig nagyon szívesen fogadták az ötletet.

Dr. Ferenczi Attila, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke szerint a sportoláshoz elengedhetetlenek a jó felszereltségű és infrastruktúrájú sportlétesítmények.

A 100 méteres, felújított futófolyosó felavatásán sor került a Tünde utcai futballpálya új világításának átadására is.

Címkék:

27. alkalommal rendezte meg hagyományos szilveszteri futógáláját a békéscsabai atlétikai klub. Ezúttal is rajthoz álltak amatőr és igazolt sportolók is, akik több távon is bizonyíthattak az esztendő utolsó napján.

A fagypont alatti hőmérséklet sem riasztotta vissza a majdnem 900 fős mezőnyt, akiknek tagjai lelkesen készülődtek a rajt pillanataira. A szilveszteri gálára a szokásoknak megfelelően többen jelmezben érkeztek. Egy 4 fős társaság például a tini nindzsa harci teknőcöket idézte meg.

- Ez már a harmadik éve, hogy beöltözünk, szerettünk volna ebből egy hagyományt csinálni és úgy gondoltuk, hogy négyen vagyunk, illetve 4 fős jelmezekre lenne szükségünk, így a tini nindzsa teknőcök adottak voltak – fogalmazott az egyik harcos, Donatello.

A futógálára a jamaicai bobcsapat is benevezett, hiszen ők sem maradhattak ki a különleges sporteseményéből.

Ismét bizonyitottak a békéscsabai felnőtt atléták, hiszen nyolc versenyző 12 versenyszámban szerepelt a Szuper Liga Döntőn.

A Magyar Atlétikai Szövetség egész éves Szuper Liga sorozatának döntőjét csodás feltételekkel rendezte hétvégén a sok világverseny-rendezéssel büszkélkedő Debreceni Sport KHT. Méltó körülmények között versenyezhetett a magyar atlétika elitje, ahova minden Szuper Liga versenyszámban az éves helyezései alapján az első 8 helyezett juthatott be. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club rangjához méltó létszámmal képviselte Békéscsabát, hiszen 11 fővel jutott el a döntőig, akik közül 8 fő állt rajthoz. Váczi Lili eredményei alapján amerikai ösztöndijat kapott, Lengyel Marianna és Marton Mercedes pedig föiskolai felvételt nyertek, és iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtak indulni a megérdemelt döntőben.

Mihály Réka Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett 800 m síkfutásban.

A törökországi Trabzonban rendezték meg a hallássérültek Junior Európa-bajnokságát, ahol Réka kitűnő futással lett ezüstérmes.
A versenyen végig betartva a megbeszélt taktikát, hogy a nála kicsit jobb időeredménnyel rendelkező lengyel versenyző mögött futva, a hajrában szélvészgyorsan megelőzte, és a papírformát felborítva állhatott a dobogóra eredményhirdetésnél. 

A versenyt az orosz Abubia Kirova nyerte, aki az elmúlt évben az Olimpiát is megnyerte. 

„A versenyre a szövetség jóvoltából édesapja, Mihály László kísérte el, aki szintén volt kiváló atlétám, így könnyő volt távolról is tartatni a taktikai utasításaimat. Gratulálunk Réka, érted az egész atléta futócsapatom szorított!” – nyilatkozta Tóth Sándor mesteredző.

Baji Balázs két országos csúcsjavítással, a harmadik helyezettel azonos idővel  negyedik az Atlétikai Európa-bajnokságon.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club kiváló atlétája, Baji Balázs kétszer javított országos csúcsot és nagy csatában, szoros negyedikként végzett a 110 gát döntőjében, azonos idővel a harmadikkal és két századra az ezüstéremtől.

Csütörtöki második futása után már 13,29 mp/+0,5w a 110 gát országos csúcsa. A táv második felében hatalmasat futva és a végén megküzdve a hetes pályán gátazó, később kizárt Dimitri Bascou nem éppen szabályos hajrájával, Baji Balázs óriási versenyben érte el rangos helyezését.

Futás, sorversenyek, vizeslufidobás és élő trambulinról vízbeugrás is helyet kapott a fiatal csabai atléták hétvégi táborában.

25 fős magyar küldöttség utazik a zürichi kontinensviadalra.

A legfőbb éremesélyes alondoni olimpiai bajnok, EB-címvédő Pars Krisztián lesz majd a Svácban megrendezendő vidalon. Mellette ott lesz az athéni olimpia ezüstérmese, Kővágó Zoltán; a moszkvai világbajnokságon döntős Orbán Éva; az Universiade bronzérmes Zsivoczky-Farkas Györgyi; a barcelonai junior VB ezüstérmese, Krizsán Xénia; az idei Félmaratoni VB-n 11. helyezett Papp Krisztina; a VB középdöntős Kazi Tamás és a Junior Európa-bajnok Szikszai Róbert is tagja annak a 25 fős atléta csapatnak, amely Magyarországot képviseli Zürichben az augusztus 12 és 17. között megrendezésre kerülő Atlétikai Európa-bajnokságon. A válogatottban szerepet kap a fedettpályás EB-4., Baji Balázs, valamint a korábbi békéscsabai, az idei fedett VB-n 6. helyezett Márton Anita, és a már újpesti színekben szereplő Madarász Viktória is.

A csabai gátfutó magabiztosan diadalmaskodott a 119. felnőtt országos bajnokságon.

A székesfehérvári viadalon Baji Balázs 13,36 másodperces idővel jutott a fináléba 110 méter gáton, amit hátszélben futott, majd ezt követően a papírformának megfelelően győzött az ikarusos Kiss Dániel előtt, így megvédte címét.

Örülök a futásoknak, nyilván jobban örültem volna, ha hivatalos az előfutamban elért időm, a két futás jó főpróbája volt az Európa-bajnokság előtt. Az előfutam így is nagyon jólesett, sikerült a saját ritmusomban hibátlanul végigmenni a gátak felett. Örültem a 13,36 másodperces időmnek, csak sajnos a hátszél a megengedettnél kicsit erősebb volt. Nem volt szerencsénk, a döntőre megfordult a szél, így csak annak örülhetek, hogy ismét bajnoki címet szereztem - értékelt Baji Balázs.

Pénteken Székesfehérváron elkezdődik a 119. atlétikai magyar bajnokság.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy 2007 után lesz ismét ob Székesfehérváron. Hozzátette, a magyar atlétika legfontosabb versenyére kerül sor a hétvégén, amelyre 290 férfi és 255 női egyéni nevezés érkezett. A rendezés kapcsán megemlítette, hogy az ob a nemzetközi szakmai program változását követve lesz háromnapos és az időrendet is ennek megfelelően állították össze, ennek megfelelően minden versenyszámban lesz selejtező és döntő is. Gyulai Miklós a rendező Alba Regia Atlétikai Klubról elmondta: olyan atlétikai élet folyik Székesfehérváron, amelyekre a magyar atlétika a következő években biztosan alapozhat.

Oldalak