Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Európa-bajnokság

Történelmi sikert írt Petri Renáta és Kazár Dóra, akik aranyérmesként térhettek haza az Európa-bajnokságról. Mindkét lány oszlopos tagja a 3 éve veretlen csabai csapatnak. Országos bajnoki címet nyertek serdülő, kadet és junior csoportban is. Ezen kívül a csabai lányokból álló csapat nyerte a pozsonyi bajnokságot is. Békéscsaba polgármestere a város vezetői és lakói nevében is gratulált a lányoknak az eredményhez és sikeres felkészülést kívánt az előttük álló jövőbeni versenyekhez.

A lányoknak - elmondásuk szerint - nagyon sokat jelent ez az elismerés, mivel rengeteg munkát fektettek az edzésbe és a felkészülésbe, hogy egyéniben és csapatban is magas teljesítményt tudjanak nyújtani.

A sok munka meghozta eredményét és remélhetőleg a jövőben is hasonló, kimagasló teljesítményt nyújtanak majd a sportolók.

Baji Balázs két országos csúcsjavítással, a harmadik helyezettel azonos idővel  negyedik az Atlétikai Európa-bajnokságon.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club kiváló atlétája, Baji Balázs kétszer javított országos csúcsot és nagy csatában, szoros negyedikként végzett a 110 gát döntőjében, azonos idővel a harmadikkal és két századra az ezüstéremtől.

Csütörtöki második futása után már 13,29 mp/+0,5w a 110 gát országos csúcsa. A táv második felében hatalmasat futva és a végén megküzdve a hetes pályán gátazó, később kizárt Dimitri Bascou nem éppen szabályos hajrájával, Baji Balázs óriási versenyben érte el rangos helyezését.

25 fős magyar küldöttség utazik a zürichi kontinensviadalra.

A legfőbb éremesélyes alondoni olimpiai bajnok, EB-címvédő Pars Krisztián lesz majd a Svácban megrendezendő vidalon. Mellette ott lesz az athéni olimpia ezüstérmese, Kővágó Zoltán; a moszkvai világbajnokságon döntős Orbán Éva; az Universiade bronzérmes Zsivoczky-Farkas Györgyi; a barcelonai junior VB ezüstérmese, Krizsán Xénia; az idei Félmaratoni VB-n 11. helyezett Papp Krisztina; a VB középdöntős Kazi Tamás és a Junior Európa-bajnok Szikszai Róbert is tagja annak a 25 fős atléta csapatnak, amely Magyarországot képviseli Zürichben az augusztus 12 és 17. között megrendezésre kerülő Atlétikai Európa-bajnokságon. A válogatottban szerepet kap a fedettpályás EB-4., Baji Balázs, valamint a korábbi békéscsabai, az idei fedett VB-n 6. helyezett Márton Anita, és a már újpesti színekben szereplő Madarász Viktória is.