Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

néptánc tábor

Ötnapos néptánc tábort szervezett a Belencéres Néptáncegyüttes és a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ. A táborban a gyermekek Békés megyei néptáncokkal és népi gyermekjátékokkal ismerkednek meg.

A Belencéres Néptáncegyüttes és a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ már hosszú évek óta szervezi meg népszerű nyári néptánctáborát, melynek fő iránya, hogy a különböző foglalkozások a hagyományőrzés jegyében valósulnak meg.

A táborban résztvevő 6 és 13 év közötti gyerekek egy részét többnyire helyi és környékbeli fiatalok alkotják, de vannak köztük olyanok is, akik messzebbről, sőt külföldről érkeztek és már nem először térnek vissza a táborba.

A gyermekek az 5 nap alatt néptánc-pedagógusokkal sajátítják el a lépéseket, de a tánc mellett különböző foglalkozásokon is részt vesznek a Békés-dánfoki Üdülőközpontban.

A fiatalok az öt nap alatt tanultakról, az elsajátított lépésekről és táncokról a táborzáró eseményen adnak majd számot.

Immár 5. alkalommal ad otthont Békéscsaba a felnőtt néptánc tábornak.

A résztvevők az egy hetes program során neves oktatókkal és kiváló muzsikusokkal dolgozhatnak együtt. Ebben az évben a vállalkozó szellemű táborozók gyergyói táncokkal ismerkedhetnek meg, de furulyatanulás és énektanulás is szerepel a programban.A pár napos összejövetel leghangulatsabb részeként táncházi mulatságokat rendeznek moldvai, gyimesi, felcsíki, gyergyói és magyarói táncokkal. A táborozók évről évre Békéscsaba belvárosábantartják a különleges alkalmakat, ezzel is táncba hívják az érdeklődőket.

„Felcsík házhoz jön...” elnevezésű programot ebben az évben augusztus 11. és 17. között rendezik. A tábor központja a Garay utcai Szlovák Tájház lesz majd.