NB II

A röviden TAO-nak nevezett sporttámogatási rendszer lehetőséget biztosít a korábbiakhoz képest jelentősen magasabb plusz források bevonására a látvány-csapatsportágaknál, köztük a labdarúgásban is.

A Jamina Sport Egyesületet 1945-ben alapították. Az elmúlt 70 évben rendszerint a megyei I. osztály és az NB II-es bajnokság között szerepelt a csapat. TAO rendszer bevezetése óta a klub háromszor pályázott sikeresen infrastrukturális fejlesztésekre.

A harmadik ütemben felújították a folyosót, kialakítottak agy klubhelyiséget, egy mellékhelyiséget és egy teakonyhát. A fejlesztések nem kizárólag TAO-s pénzekből valósultak meg, ugyanis a békéscsabai önkormányzat is hozzájárult 30%-kal.

A Jamina SE új elnöke kérdésünkre elmondta, hogy ezek a felújítások hatalmas jelentőséggel bírnak a klub életében.

Ezekkel a fejlesztésekkel nem ért véget a rekonstrukció, hiszen a jövőben az épület kazánházát, illetve raktárhelyiségét is renoválják majd. 

Zsinórban nyolcadik bajnoki sikerükért küzdenek majd a lilák.

Nincs idő pihenésre, folytatódik a mérkőzések sorozata. Ezúttal Budapestre utazunk, ahol a Merkantil Bank NB II Liga 14. fordulójában – a Soroksár SC az ellenfél. A bajnoki tabella 8. helyén álló, fővárosi csapatnak eddig 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 7 vereséggel 16 pontot sikerült összehoznia.

A szerdai betli után van mit feldolgoznia a liláknak – bár a kitűzött célt ettől függetlenül elérték, hiszen a Liga Kupa középdöntőjébe került az elsősorban fiatal játékosokat kipróbáló Előre.

A számok vegyes eredményeket mutatnak, hiszen a két csapat egymás ellen eddig lejátszott két mérkőzéséből itthon nyertünk, míg idegenben vesztettünk. Nem lesz könnyű dolgunk az újabb idegenbeli mérkőzésen sem, hiszen a Soroksár – az előírásokat betartva – csak 30 darab belépőjegyet biztosíthat a vendég szurkolók részére.

A labdarúgó NB II 10. fordulójában Kertész Tamás góljával a Békéscsaba 1-0-ra verte a Siófokot a Kórház utcában.

A felek jól kezdték a mérkőzést, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek. A siófokiak távoli lövésekkel jelentkeztek, míg a hazaiak Kertész Tamás ziccerét mutathatták fel. A vezetést, és végül a győzelmet jelentő találatot Kertész szerezte a 37. percben. Papp Szilárd középre fejelt ki egy felívelt labdát, a hazaiak támadója pedig előbb igazított egyet a labdán, majd 19 méterről a jobb felső sarokba küldte a labdát.

A múlt heti Mezőkövesd elleni 4-0-s vereség után hazai pályán, a Gyirmót ellen kapitulált az Előre.

Keményen kezdte a Gyirmót FC Győr elleni mérkőzést a Békéscsaba, melynek „eredményeképpen" a gyirmótiak középpályását, Madarász Márkot kényszerűségből korán le kellett cserélni. A gyirmótiak a 14. percben vezetéshez jutottak, egy bal oldali beadást Oross Márton csúsztatott a védők között a bal felső sarokba. A Csaba ezután próbálkozott az egyenlítéssel, de a félidőben csak egyetlen nagy lehetősége volt: Berki Péter fejesét bravúrral hárította Somogyi Csaba.

Az NB II-es lila-fehérek a csereként beálló Kertész Tamás találatával verték a Sopront.

Az első percekben tapogatózó játék folyt a pályán, majd a 9. percben Prasler Thomas 21 méteres tekerése után a labda alig kerülte el a vendégek kapuját. Válaszul Eszlátyi lövését védte bravúrral Póser Dániel. A folytatásban jobbára a két 16-os között pattogott a labda, inkább a játék küzdőjellege domborodott ki. A félidő hajrájában Berki és Fazakas összefejelt, és az utolsó percben le is kellett cserélni a soproni védőt. 

Fordulás után a hazaiak kezdtek jobban, Berki Péter fejesét a 48. percben nagy bravúrral védte Halasi Péter. Támadásban maradtak a lilák, sorra rúgták a szögleteket, de nem tudtak a kapuba találni. A 75. percben a csereként beállt, Kertész egy szép támadás után megszerezte a vezetést. A hajrában a Sopron mindent megtett az egyenlítésért, de a csabai kontrák is veszélyesek voltak. A 90. percben Balázs Richárd 25 méteres szabadrúgását vetődve védte Halasi.

Több próbajátékos csatlakozott a napokban az NB II-es Békéscsabai Előre labdarúgócsapatához.

Zoran Szpisljak vezetőedző három Honvédtól érkező futballistát is tesztel. A 22 éves Vólent Rolandot, aki a tavaszt kölcsönben Balmazújvárosban töltötte, a 20 éves Lőrinczy Attilát és a 22 esztendős kapust, Czuczi Mártont. A klub megegyezett  már a kölcsönbe érkező létavértesi 24 éves Bényei Balázzsal és a nála két évvel fiatalabb támadóval, Kertész Tamással, a nyíregyházi csatárral, Szilágyi Péterrel és a soproni szélsővel, Balázs Richárddal is, klubjaikkal azonban még folynak a tárgyalások

Címkék:

Megkezdte a felkészülést az NB II-es békéscsabai labdarúgó csapat. A lila-fehérek három hetes pihenőt követően álltak edzésbe az augusztus közepén induló idény előtt.

Az időjárás ugyan nem fogadta kegyeibe a futballistákat a csütörtök délelőtti edzésen, de az eső mellett a jó passzok is záporoztak a 4-es Honvéd utcai sportpályán. A csabai játékosokra hosszú és kemény munka vár a következő hetekben. 

Az NB II 29. fordulójában a csabaiak izgalmas meccsen 3-2-re verték az Ajkát.

Kiválóan kezdte az idény utolsó hazai bajnokiját a lila-fehér gárda, hiszen Tölgyesi Viktor távoli lövésével már a 4. percben előnyhöz jutott a Csaba. A vendégek sem akartak lemaradni a gólgyártásban, hiszen a 7. percben Major Norbert ugrott ki ziccerben, és nem is hibázott, elpasszolta Póser Dániel mellett a labdát, így egyenlített. Ez azonban nem törte meg a hazai egyletet, mert Vozár Dávid beadását Nikola Pantovics értékesítette, ennek köszönhetően a 11. percben már 2-1 volt az állás. A játékrész folytatásában is voltak lehetőségek mindkét oldalon, a hatékony befejezések azonban elmaradtak.

Címkék:

A Szigetszentmiklós Barna Zsolt találatával 1-0-ra nyert a Kórház utcában.

Gyenge támadójátékkal rukkolt elő a lila-fehér gárda az NB II 27. fordulójában rendezett mérkőzésen. Az első félidő unalmas játékot hozott, csak a hajrában jutottak el a csapatok gólszerzési lehetőségig. A  vendégek a 44. percben a francia Guillaume révén szerezhettek volna vezetést, hiszen a középpályás ugorhatott ki ziccerben, azonban Póser védeni tudott. Egy perccel később a másik oldalon Bagi István lőtt 16 méterről, de Sánta kipiszkálta a labdát a bal felső sarkából.

A 2. félidőt kiválóan kezdte a Szigetszentmiklós, hiszen Barna Zsolt tört be a 16-oson belülre, a vendégek csapatkapitánya pedig okosan a jobb alsóba helyezett. A hazaiakon a cserék sem segítettek, a lassú, körülményes és ötlettelen játék helyzeteket sem hozott. Az egyetlen igazi egyenlítési lehetőség Leucuta előtt adódott, de a 86. percben ügyes szóló végén csak a felső lécet találta el.

Címkék:

Oldalak