Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Előre NKSE

Múlt hétvégén indult a világ egyik legerősebb női kézilabda bajnoksága, a magyar bajnokság. A 12 csapat között ott van a Békéscsabai Előre NKSE is.

A tavalyi idényben csak a minimális célkitűzést sikerült elérnie a békéscsabai csapatnak, ami az volt, hogy ne essenek ki a másodosztályba. A nyáron nagy változások mentek végbe a csapatnál, ugyanis hét játékos távozott, de 5 új igazolása is történt a csabaiaknál.

Az új játékosok közül ketten a kapusposztra jöttek és hárman a mezőnyjátékosokat erősítik majd. A korábban említett sikeres út a vezetőség elvárásaira lefordítva - minimálisan a kiesőzóna biztos elkerülése.

A csapatkapitány ebben az évben is Walfisch Mercédesz lesz, aki úgy érzi, hogy a 2018-as szezonra a fiatal kora ellenére sokkal érettebb lett és saját magától azt várja, hogy a csapat húzóembere- és vezére legyen az egész idényben.

Együttműködési megállapodást kötött ez egyik neves autómárka helyi képviselete és a Békéscsabai Előre NKSE. A megállapodás keretében 3 személygépjárművet vehetett át az egyesület edzője és két játékosa.

Az egyik piacvezető autómárka helyi képviselete három gépjárművet adott át a klub edzőjének, Skaliczki Lászlónak és az egyesület két játékosának. Az együttműködési megállapodás 1 évre szól, de mind a két fél reménykedik abban, hogy ennél hosszabbtávú lesz az együttműködés.

Mi bízunk abban, hogy igen, mi szeretnénk, ha ez hosszútávon működni, de ehhez kell a BMW támogatása, az NKSE-nek a hozzáállása és, ha mind a 3 globálisan tud működni együtt minden akkor, szerintem hosszútávon fogunk, tudunk együtt működni és mi szeretnénk is. - mondta el Somlyai Lajos ügyvezető Glass-KFT

Az autók típusait és képességeit a kiválasztott személyek igényei szerint választották ki. Nem volt véletlen, hogy kik kapják a gépjárműveket, hiszen a kulcsembereket választották ki. 

Címkék:

A női kézilabda NB I szombati mérkőzésén jó második félidei játékának köszönhetően diadalmaskodott a Békéscsaba a Mosonmagyaróvár ellen.

Két 6 pontos együttes csapott össze a 10. forduló mérkőzésén a Városi Sportcsarnokban, ahol Szögi Tímea és Walfisch Mercédesz góljai lendítették meg a csabaiak szekerét az összecspás elején, azonban a másik oldalon Tóth Gabriella remekelt. A válogatott irányítója 15 percig megállíthatatlan volt, hiszen csapata első hat gólját ő szerezte, a félidőben nyolcnál állt meg. Időközben a Sipekit váltó Terenyi egy hetes mellett több átlövést is védett, míg a támadóoldalon megoszlottak a terhek, így az első játékrész végére 14-12-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A hétközi Fehérvár elleni siker után az MTK-t is legyőzték csabai kézis lányok a Városi Sportcsarnokban.

Lassan lendültek bele a csapatok a gólszerzésbe, hiszen a 9. percben még csak 3 találatot jegyezhettek a játékosok. Ezután két fővárosi találat született, így 3-2-nél először, az első félidőben utoljára az MTK-nál volt az előny. Az első 30 percben többnyire a hazaiak vezettek, de több technikai hiba miatt nem sikerült meglógnia riválistól. A játékrész utolsó 10 perce aztán fordulatosra sikeredett, ugyanis a 25. minutumban már 12-8-ra ment a Csaba. A budapestiek azonban jól hajráztak, így 12-11-gyel fordultak az együttesek.

A békéscsabai lányok sima vereséget szenvedtek a bajnoki címvédő és BL-győztes Győrtől.

Az erősen megfiatalított csabai együttes negyedórányi ellenállást tanúsított a bajnok és Bajnokok Ligája győztese otthonában, a női élvonalbeli pontvadászt szerdai nyitányán. A meccs további részében azonban kidomborodott a két csapat közötti hatalmas különbség.

Sok technikai hibával kezdett a két csapat, de Sipeki bravúrjaival és Laposava átlövéseivel az első félidő feléig tartani tudták a lépést a lila-fehérek. Avar György időkéréssel próbálta megnyugtatni tanítványait a 15. perben, de a jobban összpontosító Győr a folytatásban sebességet váltott, és villámgyorsan ellépett nyolc góllal. A csabai tréner 13–5-nél újból megszakította a játékot és ekkor némileg sikerült rendeznie soraikat.

A lila-fehérek győzelmével befejeződött az Orosházán rendezett hatcsapatos nemzetközi felkészülési női kézilabdatorna.

Az első napon, szombaton két csoportban zajlottak a küzdelmek, amelyet egyébként kétszáz-kétszázötven néző követett végig. Végül a vasárnapi helyosztók után eldőlt, hogy az idei rendezvényt az NB I-es EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE nyerte, amely
az első félidei egygólos hátrány után a második félidőben fordított, és nyolc góllal nyert az élvonalbeli újonc Szegedi KKSE ellen.

Helyosztók:

Az 5. helyért: OXXO Energy Orosházi NKC—ZKR Proleter Zrenjanin (szerb) 37—20 (17—8). Ld.: Kovács B., Mikó 8-8, Domokos, Dancsó 4-4, ill. Csetics 8, Ispanovics 5.
A 3. helyért: Budaörs—Vasas 27—17 (17—11). Ld.: Ivanics 7, Hatala 6, Bárdi 4, ill. Nagy 5, Borbás 4.
Döntő: EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE—Szegedi KKSE 30—22 (12—13). Ld: Nyikolajenko 6, Glusica 5, Szabó V. 4, ill. Mistrics 6, Dajka, Zsilák 4-4.