Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

magyar bajnokság

Múlt hétvégén indult a világ egyik legerősebb női kézilabda bajnoksága, a magyar bajnokság. A 12 csapat között ott van a Békéscsabai Előre NKSE is.

A tavalyi idényben csak a minimális célkitűzést sikerült elérnie a békéscsabai csapatnak, ami az volt, hogy ne essenek ki a másodosztályba. A nyáron nagy változások mentek végbe a csapatnál, ugyanis hét játékos távozott, de 5 új igazolása is történt a csabaiaknál.

Az új játékosok közül ketten a kapusposztra jöttek és hárman a mezőnyjátékosokat erősítik majd. A korábban említett sikeres út a vezetőség elvárásaira lefordítva - minimálisan a kiesőzóna biztos elkerülése.

A csapatkapitány ebben az évben is Walfisch Mercédesz lesz, aki úgy érzi, hogy a 2018-as szezonra a fiatal kora ellenére sokkal érettebb lett és saját magától azt várja, hogy a csapat húzóembere- és vezére legyen az egész idényben.

Ismét a Gyulai Vár, és környéke adott otthont a történelmi íjászok hagyományőrző versenyének. A szakág magyar bajnokságán népes mezőny gyűlt össze. A megmérettetésen több mint százan ragadtak íjat, hogy a 21 cél meglövése után a legtöbb pontot szerezve elnyerjék a bajnoki 1. helyet.

Az Országos Bajnokságra hazánk minden részéről érkeztek indulók. A népes mezőnyben, több mint 100-an álltak a célok elé, hogy a legtöbb pontot lőve megnyerjék a magyar bajnoki címet. A történelmi íjászversenyen az indulásnak 2 feltétele volt, a kvalifikáció teljesítése mellett kötelező volt a történelmi viselet is.