Speciális Olimpia

Kiváló eredményeket értek el a Békés megyei sportolók az idei Speciális Olimpián, amelyet Abu Dhabiban és Dubajban rendeztek meg március közepén. Tudósításunkban a helyi sportolók mesélnek az ott szerzett tapasztalataikról.

Rendkívüli eredményeket értek el az idei speciális olimpián a Békés megyei sportolók. A nagyszabású sportrendezvényt ezúttal Abu Dhabiban és Dubajban rendezték meg. Békéscsabáról két versenyző indult. Vizsnyai Dávid továbbra is a világ egyik legjobb speciális pingpongozója, hiszen megvédte olimpiai bajnoki címét.

Dávid leiskolázta a mezőnyt és simán szerezte meg az újabb olimpiai bajnoki címet. Edzője szerint a kiemelkedő tehetsége mellett ez azért sikerülhetett, mert rendkívüli mennyiségű edzésmunkát végez.

A speciális olimpián a másik békéscsabai sportoló Lehoczki János erőemelő volt, aki guggolásban, fekvenyomásban, felhúzásban és összetettben is új egyéni csúccsal szerezte meg az ezüstérmet.

Szeptember 9. és 20 között rendezik meg Antwerpenben a Speciális Olimpiai Játékokat. Asztaliteniszben az egyesített párosok kategóriájában egy békéscsabai duó Gulykás János és Vizsnyai Dávid képviseli majd hazánkat. A versenyzők hetek óta készülnek a megmérettetésre és mint mondják, céljuk az éremszerzés.

Gulykás János és Vizsnyai Dávid szeptember 9-én kedden utazik Belgiumba, mert idén ott rendezik meg az Európai Játékokat, ahol asztalitenisz ők képviselik hazánkat.

Hazánkat és Szövetségünket összesen 10 sportágban 60 sportoló képviselheti. 

A csapat szeptember 9-én utazik el Belgiumba, és négy napot tölt akklimatizálódással Ecaussinnes-ban, a vallon területen fekvő városkában. Az ünnepélyes megnyitó Brüsszelben lesz szeptember 13-án, majd Antwerpenben és környékén zajlanak a küzdelmek szeptember 14. és 19. között.

Először történelmünkben, egyesített párost is indítunk asztaliteniszben. Vizsnyai Dávid partnerjátékos társa Gulyka János lesz, mindketten békéscsabaiak. Az egyesített párosban egy SO sportoló és egy ép játékos küzd együtt, vállvetve az ellenfél – szintén egyesített - páros ellen. A harmadik férfi játékosunk, Gyula Hajdúböszörményben él. Erika és Györgyi több mint 15 éve a sportág élvonalában vannak, Erika speciális olimpikon. Mindketten a Tempo Tordas SE játékosai. A csapat vezetőedzője Zoltán, munkáját edzőként Andrea segíti majd.

Címkék: